Absolute Scanner AS1 lézerszkenner manuális és automatizált 3D mérésekhez

Az Absolute Scanner AS1 az Absolute Tracker AT960 és a 7-tengelyes Absolute Arm rendszerek 3D szkennere. A legmodernebb kék fényű lézer technológia és a fejlett programozás révén ötvözi a „mindig rendelkezésre álló” maximális teljesítményt és az egyszerű használhatóságot, és ezáltal nagy termelékenységű, érintés nélküli 3D mérést tesz lehetővé. Az úttörő jellegű moduláris, többféle platformon is alkalmazható technológiai koncepciónak köszönhetően ugyanazt a szkenneregységet lehet használni mind a hordozható mérőkaros, mind pedig a lézertrackeres mérésekhez, és újbóli beállításra sincs szükség az átálláskor.

FUNKCIÓK ÉS ELŐNYÖK

Pontosság nagy méretek esetén Absolute Tracker alkalmazása esetén a mérési pontosság a teljes 60 méter átmérőjű mérési térfogatban mindössze 50 mikronon belül van.

Kis léptékű precizitás

Az Absolute Arm segítségével a teljes szkennelő rendszer 43 mikronon belüli mérési pontosságra képes.

Alacsony zajszint, nagy adatmennyiség

Másodpercenként akár 1,2 millió pontnyi kiváló minőségű mérési adat, még olyan fényes anyagok szkennelésekor is, amelyek más szkennerek alkalmazása esetén gyakran előkezelő spray használatát igénylik.

Nagy sebességű mérés

Nagy felületek gyors digitalizálása 300 sor/ másodperc sebességgel begyűjtött adatokkal, és nem kell csökkenteni a lézersáv szélességét vagy a ponttávolságot.

Szkennelési sáv

Az extra-széles 150 milliméteres közepes beolvasási sávszélesség alapvetően gyorsabbá teszi a nagyméretű alkatrészek és felületek digitalizálását, mivel minden egyes beolvasási ciklusban nagyobb felületet lehet lefedni.

SHINE teljesítmény

SHINE technológiánk fejlett algoritmusai lehetővé teszik szinte bármilyen felülettípus digitalizálását az alapértelmezett expozíciós beállításokkal, a fényes fekete műanyag autóipari karosszériaelemektől a formába öntött szénszálas alkatrészekig, így a kiváló minőségű mérés minden eddiginél egyszerűbbé válik, nem igényel magas szintű képzést és megszűnik a különböző kezelők esetén esetleg előforduló variabilitás.

Egyszerű használat

A mérési profilok közötti váltást, valamint a makrók és egyéb szoftverfunkciók végrehajtását közvetlenül az AP21 programozható gyors hozzáférési gombjai és az Absolute Arm OLED érintőképernyős csukló-kijelző segítségével gyorsan és egyszerűen el lehet végezni.

Könnyen mozgatható

A mindössze 400 gramm súlyú AS1 könynyű és egyszerűen mozgatható eszköz, minimalizálva ezzel a pontatlan és megbízhatatlan mérési eredmények egyik legygyakoribb okát, a felhasználói fáradtságot.

Teljesen hordozható

A szkenner könnyűszerkezetes kialakítása a közvetlenül az állványra szerelhető vezérlőre is kiterjed.

Vizuális útmutatás

A mérések pontosabb és hatékonyabb elvégzése érdekében lézerrel kivetített távolságmeghatározó segíti a felhasználót, ez biztosítja, hogy a szkenner a mérendő alkatrészhez képest a megfelelő helyzetbe kerüljön.

Automatizálásra kész

A szkenner vezérlőjébe épített közvetlen digitális be- és kimeneti funkció lehetővé teszi robotmozgások és szkennelési feladatok külön automatizálási interfész nélküli kezelését az automatizált lézertrackeres mérések esetén.

Moduláris csoda

Az AS1 moduláris koncepciója lehetővé teszi a gyors és egyszerű szervizelhetőséget, valamint azt, hogy a berendezést meg lehessen osztani a méréssel foglalkozó csoportok és helyszínek között.

Platformok közötti kompatibilitás

Illessze az AS1-et egy Absolute Positioner AP21 kézi egységhez az Absolute Trackerrel végzett nagyméretű mérések esetén, vagy váltson át egy 7 tengelyes Absolute Armra a kisebb mérésekhez, és az átálláskor nincs szükség ismételt beállításra.

ISO tanúsítás

Az AS1 és a 7 tengelyes Absolute Arm komplett rendszere az ISO 10360-8 szabvány D. függeléke szerinti, az AP21 egységgel ellátott AS1 pedig az ISO 10360-10 szabványnak megfelelő tanúsítással rendelkezik.

Hexagon
A cikk eretileg a NEW techonology magazin 6. számában jelent meg.