Acélszerkezet gyártásának modern üzleti kihívásokhoz való fejlesztése a KONSTRUKTÍV-B Kft.-nél

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban című program keretében a KONSTRUKTÍV-B Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 90,87 millió forint összköltségű projekt megvalósítására 63,61 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzat forrásaiból.

A KONSTRUKTÍV-B Kft. több mint 20 éve működő építőipari vállalkozás, amely jelen pályázattal kiskőrösi székhelyén és telephelyén a Lakó-és nem lakó épület építése főtevékenységét, kapcsolódó tevékenységként az Építési terület előkészítését, valamint új tevékenységként a Fém épületelem gyártását és az Egyéb speciális szaképítést fejleszti a következő két év folyamán.

A projekt keretében egy kétszintes betonacélszerelő és acélszerkezetgyártó üzemcsarnok kerül megépítésre a már meglévő, Kiskőrös belterületén működő összközműves gazdasági övezetben. Az épület könnyűszerkezetes, szendvicspaneles technológiával kerül kialakításra, melyet két ütemben tervezünk megépíteni. Jelen pályázat keretében csak az I. ütem fog megvalósulni, melynek hasznos alapterülete földszinti és emeleti résszel együtt 302,18 m2. Az acélszerkezetű épületelemek gyártásához szükséges vágási, darabolási, hegesztési munkafolyamatok elvégzése és irányítása a földszinten fog történni, emellett a dolgozók részére szociális blokk is kialakításra kerül. Az irodai részleg és a tárgyaló az emeleten helyezkedik el, ahol a gyártás előkésztési és tervezési feladatok elvégzésére kerül sor. Az alapanyag raktározásához szükséges 300,09 m2 raktárrész viszont csak a II. ütemben kerül megépítésre. A csarnok tetőfelületére szerelt megújuló energia- 15 kWp teljesítményű napelemes rendszer szolgálja az épület és a beszerzendő eszközök áramellátását, csökkenti a hálózati áramfogyasztást, a felmerülő rezsiköltségeinket és környezetünket is óvjuk a káros anyag kibocsátástól.
A LiuGong CLG 777A kotró-rakodógép beszerzésével Építési terület előkészítése tevékenységünket fejlesztjük. Saját kapacitást tudunk teremteni az építőipari földmunkák és egyéb előkészítési munkák vonatkozásában is, amelyet korábban alvállalkozóinkkal végeztettünk el.
A HC CPD18-AED2-I típusú elektromos üzemű 4 támaszú targonca az építkezéseken lévő alapanyag rakodásához szükséges. Ezeket a részfeladatokat is korábban az alvállalkozóink látták el, azonban most magunk tudjuk elvégezni, rengeteg időt és költséget megspórolva. Ezenfelül 2 fő részére üzleti felhőszolgáltatás és IKT képzés igénybevételére is sor kerül, ami maximálisan kiegészíti és támogatja a cég működéséhez szükséges ismereteket.

A 63,61 millió forint európai uniós támogatás segítségével minél több munkafolyamatot tudunk saját magunk elvégezni, – egyre kevesebb alvállalkozót alkalmazva-, az építőipari kivitelezés területén, ezzel növelve hatékonyságunkat.

A fejlesztés eredményeként tevékenységi körünk bővítését is tervezzük, mellyel piaci jelenlétünket erősítjük az építőiparban, piaci részesedést szerzünk az acélszerkezet gyártásban. Ennek hatására mind az árbevételünk, mind a bruttó hozzáadott érték növekedésére számítunk.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

KONSTRUKTÍV-B Kft.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#