AI-val pörgeti fel a termékfejlesztést egy svájci startup

Mesterséges intelligenciával turbózza fel a termékfejlesztést a svájci Neural Concept, ami a legutóbbi befektetési körben 27 millió dollárt (több mint 9,2 milliárd forintot) össze is gyűjtött erre a célra. A 2018-ban alapított startup olyan platformot fejlesztett ki, amit „mérnöki intelligenciának” nevez, és 3D mélytanulás segítségével javítja fel a tervezési folyamatot. A cég állítása szerint a technológia akár 75 százalékkal is csökkentheti a termékfejlesztési időt, és tízszeresére gyorsíthatja a termékszimulációt.

A Neural Concept már több mint 60 eredeti termékgyártóval kötött szerződést, köztük az Airbus-szal, a Bosch-sal, a General Electric-kel és a Subaruval, de ott van a kliensei között négy Forma-1-es csapat is.

„A világ példátlan globális kihívásokkal néz szembe, amelyek sürgős innovatív mérnöki megoldásokat igényelnek” – idézi a vállalat közleménye Pierre Baqué társalapító-vezérigazgatót. „A mérnöki csapatokra óriási nyomás nehezedik, hogy gyorsabban szállítsanak okosabb, biztonságosabb és fenntarthatóbb termékeket – ehhez azonban alapvetően új megközelítésre van szükség. A Neural Concept lehetővé teszi az OEM-ek számára, hogy a legmodernebb 3D mélytanulást és generatív mesterséges intelligenciát helyezzék a termékfejlesztés fókuszába, javítva az együttműködést és a folyamatokat, miközben segít az innovatív megoldások azonosításában is.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A cég honlapja szerint az AI-platform kompatibilis meglévő CAD megoldásokkal, és nemrég egy olyan együttműködési megállapodást is kötöttek az Nvidiával, ami lehetővé teszi a Neural Conceptnek, hogy optimalizálja a fizika alapú mélytanulási modellek teljesítményét Nvidia GPU-kon és CUDA szoftvereken.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -