Akkumulátorgyárat épít Németországban a kínai Svolt

Akkumulátorgyárat épít elektromos autókhoz Németországban a kínai Svolt Energy Technology vállalat – jelentette be kedden a kínai vállalat képviselője és a beruházásnak otthont adó németországi Saar-vidék tartományi kormányzója.

A kínai vállalat a német tartomány gazdasági minisztériumának és az SHS Strukturholding Saar GmbH fővállalkozó vállalat szervezésében két telephelyen létesít üzemeket akkumulátor cellák, valamint akkumulátor egységek és nagyfeszültségű modulok gyártására.

A mintegy 2 ezer új munkahelyet teremtő beruházással évi 24 gigawattóra áramtárolási kapacitással rendelkező akkumulátor cella gyártása válik lehetővé, ami 300-500 ezer elektromos autóba építhető akkumulátor modul előállításához elegendő.

- Hirdetés -

Az akkumulátorcellák gyártása az Überherrn város közelében épülő üzemben 2023-ban veszi kezdetét, az akkumulátor egységek és modulok összeállítása pedig már 2022-ben megindulhat a Heusweiler város ipari negyedében lévő üzemegységek átalakítását követően.

A Svolt Energy Technology új, kobaltmentes akkumulátor technológiája már üzemi körülmények közötti tesztelés alatt áll. A technológia előreláthatólag 2021-ben válhat piacéretté.

MTI