- Hirdetés -

- Hirdetés -

AMB Technology Forum 2020. szeptember 14-től: az első face-to-face ipari esemény a COVID-19 után

A COVID-19 járvány miatt az egyik legkiemelkedőbb ipari esemény, az AMB stuttgarti rendezvénye ebben az évben nem a szokásos formában zajlik. Az AMB szervezői idén egyedi megoldással rukkoltak elő a pandémia okozta helyzet áthidalására.

„A szeptemberi AMB technológiai fórumra most is érdemes ellátogatni” – mondta Gunnar Mey, a Messe Stuttgart Ipari Megoldások osztályvezetője. A szeptember 14-én kezdődő AMB-héten a kiállítás és a kapcsolódó előadások különféle témákra összpontosítanak. A tervek szerint a következő kategóriákra lehet tagolni ezeket: szoftver és vezérlés, szerszámmegoldások, szerszámgépek és perifériák, szerszámgépek, valamint szerszámgépek automatizálása.

Online és offline jelenlét

Az érdeklődők a Stuttgarti Nemzetközi Kongresszusi Központban kereshetik fel az adott téma szakértőit mindennap, ahol kompakt ismeretek megszerzésére és információcserére van lehetőség. A cél az új technológiák és innovatív megoldások bemutatása prezentáció formájában, valamint új kapcsolatok kiépítése a helyszínen, ahol a látogatók és a kiállítók találkozhatnak. A kiállítás során a gyártók éppen ezért felkészülten várják a látogatók kapcsolatépítéssel összefüggő kérdéseit és az általuk ajánlott lehetőségeket. A kiállítóknak arra is van lehetőségük, hogy prezentációikat videófelvétel formájában és különféle online csatornákon is elérhetővé tegyék mindenki számára, aki nem lehet ott Stuttgartban. A COVID-19 korlátozásai miatt jelenleg napi legfeljebb 500 látogató lehet jelen a kiállítás helyszínén.

Pozitív visszajelzés a korlátozások ellenére

Mey megerősíti, hogy az AMB technológiai fórumának – az összes jelenlegi higiéniai és távolságtartással kapcsolatos szabályozással összhangban – lehetővé kell tennie az ötletek és vélemények személyes cseréjét és a tapasztalatok megosztását egy személyes esemény keretében. A koncepció meggyőző: „Az AMB Technológiai Fórumra szóló helyek megvásárlása már megkezdődött, és a visszajelzés eddig pozitív” – tette hozzá Mey. A kiállítók a fórum segítségével szeretnék bemutatni innovációikat, amelyeket eredetileg is az AMB-re szántak.

Markus Horn, a Paul Horn ügyvezető igazgatója megerősíti a fentieket: „Azért veszünk részt az AMB technológiai fórumon, mert elégedettek vagyunk a Messe Stuttgarttal és az AMB-vel – mind vásárként, mind fórumként.” Az AMB technológiai fóruma az első olyan magas rangú rendezvény a COVID-19 világjárvány kezdete óta, melyen személyesen is részt lehet venni. Horn pozitívan értékelte, ahogyan a szervezők megoldották a prezentációs lehetőség és a termékek bemutatásának kombinációját. Horn hozzátette: „Véleményem szerint fontos, hogy az AMB fórum jelzésértékűvé váljon az ipar számára: Az élet folytatódik. Pontosan erre van szükségünk.”

Dr.-Ing. Stefan Hansch, az EMCO vezérigazgatója hasonlóan vélekedik: „Tétlennek maradni a jelen feszült gazdasági helyzetben nem lehet opció egy olyan dinamikus iparág számára, mint a szerszámgépipar.” Az AMB technológiai fórum segítségével az EMCO a gépsorozata által kínált lehetőségeket szeretné megismertetni a látogatókkal – a vízszintes és függőleges esztergálás és marás kategóriájában – a legnagyobb 32m X-es utazási útvonalú Powermilltől az asztali gépig, beleértve az oktatáshoz használt gépeket és természetesen az integráló automatizálási megoldásokat is. Az EMCO szinte minden követelményt ki akar elégíteni ezzel a „moduláris felépítéssel”. „Ez alkalommal a Wendlingenben található technológiai központunk fizikai közelségét is ki akarjuk használni, hogy megcélozzuk az ügyfeleket és más érdekelteket” – magyarázza Hansch.

Bernd Hilgarth, a CHIRON értékesítési igazgatója szintén kiemeli annak fontosságát, hogy: „A jelenlegi gazdasági helyzet és a pandémia hatalmas kihívást jelentenek a szerszámgépgyártók számára.” Ez arra kényszeríti a szereplőket, hogy új formátumokat keressenek, például az AMB technológiai fórumot. „A CHIRON-csoport szeptemberben Stuttgartban olyan megoldásokat mutat be, amelyek hatékony támogatást nyújtanak a felhasználóknak a jelenlegi helyzetben. „Az új sorozat és az automatizálási megoldások lehetővé teszik ügyfeleink számára a termelékenység és a rugalmasság növelését, valamint a költségek csökkentését.  Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező évekre optimális felszereléshez juthatnak” – ​​fejezi be Hilgarth.

A kiállítás iránt érdeklődők és a látogatók a következő linken találnak további információkat:

www.amb-messe.de/forum  

Akár ez is tetszhet