Amerikai szabadalmat kapott a NexGen plazmaatomizációs technológiája

(Fotó: PyroGenesis)

A PyroGenesis Canada Inc. amerikai szabadalmat kapott a NexGen plazmaporlasztási technológiájára. Ez komoly mérföldkő az additív gyártáshoz használt fémporok előállításában. A szóban forgó eljárás lényege, hogy huzalos adagoló segítségével tiszta, gömb alakú fémpor állítható gyorsan elő – írta a 3dprinting.com.

Ez a technológia abban tér el a hagyományos plazmaporlasztástól, hogy kéthuzalos adagolórendszert alkalmaz, amelyben a huzalokat a plazmaporlasztás előtt feltöltik elektromossággal. Így ugyanis hatékonyabb, nagyobb termelési sebesség és szűkebb szemcseméret-eloszlás érhető el, javítva az egyenletességet és a konzisztenciát.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A NexGen eljárás szakít az ismert plazmaporlasztási eljárással, mivel a NexGen által elért jobb hatékonyság nemcsak a magasabb termelési sebességet célozza meg, hanem a szűkebb szemcseméret-eloszlást is, ami többek között lehetővé teszi a szemcseméret-eloszlás (PSD) vevői igényekhez történő igazítását”, nyilatkozta a frissen szabadalmat szerzett eljárás kapcsán Pierre Carabin, a PyroGenesis technológiai igazgatója és vezető stratégája.

A rendszer illeszkedik a vállalat árubiztonsági és optimalizálási stratégiájához, az alkalmazott plazmaégő ugyanakkor sűrűbb, gömbölyűbb porszemeket ígér az ügyfeleknek, nagyobb hozammal és kevesebb hulladékkal. Az eljárás tehát energetikailag is hatékonyabb elődjeinél, támogatva az ügyfeleket a szén-dioxid-kibocsátás-csökkentése iránt vállalt kötelezettségeik teljesítésében.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A NexGen rendszer innovatív eljárástechnológiája komoly kihívás elé állítja az eddig széles körben alkalmazott, általában kevésbé hatékony plazmaporlasztási módszereket.

A PyroGenesis rendszere immár kereskedelmi forgalomban is elérhető: a NexGen eljárása belépett a titánfémporok piacára. A vállalat ezen lépése egy kiterjedtebb stratégia része, amely a kritikus ásványi anyagok elérhetőségének javítására és a kapcsolódó gyártási folyamatok optimalizálására irányul.

Vörös István, Okosipar.hu

- Hirdetés -