Anyagszállítás kézzel, na még mit nem?!

Ha csak a munkabiztonságot nézzük, már akkor kérdéseket vet fel a kézzel történő anyagmozgatás. Sok helyen még mindig manuálisan szállítják raktáron belül a különböző termékeket, akár nagyobb volumenben is. Emellett találhatók olyan üzemek is, ahol már részben megkezdték az automatizálást. A vezető nélküli szállítórendszerek (AGV) tökéletes megoldást jelentenek az automatizáció bevezetésére, illetve bővítésére. A mai megoldások között szerepel az is, hogy a meglévő rendszert bővíthetjük, módosíthatjuk a saját és a piaci igények szerint.

Az AGV-k piacán egyre nagyobb verseny látható, éppen ezért érdemes figyelembe venni az eszközök felhasználhatóságát. Az SSI Schäfer a DS AUTOMOTION vállalattal együttműködve bővítette AGV kínálatát, így átfogó intralogisztikai megoldásokat mutathatnak be különféle alkalmazási területek és iparágak számára.

Nagy mérethez és súlyhoz igazítva

- Hirdetés -

Az SSI HEAVY LOAD AGV szállítórendszereket kifejezetten a nagyméretű és -súlyú rakományok kezelésére fejlesztették ki. Ezek a vezető nélküli eszközök feladattól és alkalmazási területtől függően egyedivé tehetők.

Modern navigáció

A vezető nélküli szállítórendszerek navigációja többféleképpen történhet: optikai vonal, mágneses szalag, háromszögelés alapján vagy a SLAM módszer segítségével. A raktáron belüli közlekedése ennek köszönhetően műszaki és munkavédelmi szempontból is teljes mértékben megbízható. A technológia a legmodernebb raktártechnikai eszközöket biztosítja. A feladatokat Warehouse Management vagy ERP-rendszer is kiadhatja, az SSI Schäfer szoftveres megoldásaival kézben tartható az intralogisztikai folyamatok irányítása.

Kicsitől a nagyig

Az SSI Schäfer AGV portfóliója számos innovatív megoldást tartalmaz a kisméretű (SSI Compact Load AGVs) és nagy egységrakományok (SSI Heavy Load AGVs) szállítmányozására. A gyors, folyamatos és megbízható anyagáramlás garantált. A vezető nélküli szállítórendszereket számos területen bevethetjük, a gyártó- és szerelőüzemektől kezdve egészen a raktári logisztikáig és a készáruk kezeléséig. Az AGV-k óriási előnye, hogy általuk a vállalati-termelési és anyaggazdálkodási folyamat pontosan és megbízhatóan ütemezhető. A hálózatba kapcsoltság ma már elengedhetetlen a logisztika területén, az anyagok mozgatásának kiindulási pozíciói és célállomásai csatlakoztathatók, ezáltal az ipar 4.0 követelményeinek megfelel.

Az AGV-k előnye

Az AGV-k számos előnnyel bírnak. Az üzemen belüli anyagáramlást rugalmassá és skálázhatóvá teszik. Az átfutási idők tartósan csökkennek, továbbá a beruházási, illetve üzemeltetési költségek alacsonyak, a járulékos kiadások – azaz a szállítási károk és hibás szállítások – is minimalizálódnak. A vezető nélküli szállítórendszerek különböző árukat és tárolódobozokat képesek biztonságosan mozgatni.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet