Árajánlat-készítés néhány kattintással? Lehetséges!

A PSL Datatrack Quotations nevű modulja a költségeid figyelembevételével hoz létre árajánlatot, minden egyes termékhez.

A Quotations modul a PSL Datatrack gyártásfelügyelő rendszerének sarokköve, egy olyan szoftver, amelynek jelentősége vetekszik a szükséges szerszámbeállítások fontosságával, állítja az MTDCNC weboldala. Lehetőséget biztosít arra, hogy a beárazásig eljutó termékek információi újra felhasználhatók legyenek, és kiküszöböli az ismételt, manuális adatfelvételből származó emberi hibalehetőségeket is. Mivel rendkívül fontos digitális eszközről van szó, a PSL Datatrack folyamatosan fejleszti, annak érdekében, hogy a meglévő és új ügyfelek számára kidolgozott árajánlatokat mind egyszerűbben és gyorsabban lehessen elkészíteni.

A Quotations-t eredetileg kis- és közepes, mérnöki feladatokat ellátó vállalkozások számára fejlesztették ki, hogy megkönnyítsék vele a kisebb mennyiségi tételek beárazását, hiszen ezekből sokkal többfélét kell készíteniük, mint az egy-egy specifikus termékcsoporttal foglalkozó nagyvállalatoknak. A rendszer remek: a gyártási folyamatok, a felhasznált anyagok és szerszámok, illetve például az alvállalkozók által elvégzett munkák költségeit, vagyis az ún. Bill Of Materials-t (BOM) számításba véve állapítja meg az eladási árat, bármilyen termékről is legyen szó. Ráadásul, ha egyszer egy adat bekerült a rendszerbe az árajánlat miatt, akkor az a későbbi gyártási folyamatok során is felhasználható, mivel a pontos és tényleg megbízható adatok integrálódnak a többi PSL Datatrack modulba, a megrendeléstől a feladatok ütemezésén át a boltszintű adatgyűjtésig.

Az újabb frissítés tartalmaz egy időtakarékos opciót, amivel jobban és gyorsabban kezelhetők a BOM-elemek. A felhasználók teljes egészében ki tudnak másolni egy árajánlatot a korábbi, hasonló ajánlatból. Amennyiben ezt módosítani kell, akkor azt az egyes BOM-elemek elvételével, gyakorlatilag néhány kattintással megtehetik. Nagy segítség lehet a cégek számára az értékesítési folyamatot segítő funkció is: ez százalékban fejezi ki, hogy az adott árajánlatból mekkora eséllyel és mikorra várható konkrét megrendelés. A rendszerben találunk keresőt is, ami anyagtípus, méret, költség és alvállalkozói feladatok szerint képes szűrni; ezzel egy már felbecsült termékhez viszonyítva lehet megállapítani az új darabárat.

A Quotations legutóbbi konfigurációjához megjelent opciókkal még egyszerűbben felmérhető az anyagköltség, és könnyebben lehet navigálni az egyes modulok között, sőt, sorszám alapján azonosítani lehet a már beárazott terméket, majd alkalmazni az adatokat egy újnál. A csomag tartalmaz egy árajánlat-generátort is: CSV-fájlok importálása után lehet vele új ajánlatok alapjául szolgáló sablonokat létrehozni.

Ezek a fejlesztések mind a termelés tervezhetőségét javítják, vallja a PSL Datatrack, amelynek rendszere gyors és pontos választ ad az ügyféligényekre, pillanatok alatt képes árajánlatokat képezni, ezzel csökkentve az újabb és újabb ajánlatok készítésére fordított időt és pénzt.

Gábor János, Okosipar.hu