Átadták a Magyar Innovációs Nagydíjat

Átadták az ITM-ben a 2020. évi Innovációs Nagydíjat, melyet Orbán Gábor a Richter Nyrt. vezérigazgatója vett át Schanda Tamás, miniszter-helyettestől. Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2020. évi gazdasági eredmény. A többi díjazottról és további 52, innovációnak elismert pályázatról szóló kiadvány a következő linken nyitható meg.

A 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Richter Gedeon Nyrt. részesült, a Terrosa®, egy új bioszimiláris magyar gyógyszer létrehozásáért. Az oszteoporózis (csontváz betegség) kezelésére kifejlesztett Terrosa piacra lépése bizonyítja a bioszimiláris koncepció sikerét, hiszen már az első teljes évben 27,237 M EUR árbevételt értek el, megvalósítva ezzel az ideális „invented and made in Hungary” gazdaságfejlesztési koncepciót.

A díjat Schanda Tamás, miniszter-helyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke nyújtotta át Orbán Gábor vezérigazgatónak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az ITM által támogatott 2020. évi Ipari Innovációs Díjban az Additive Manufacturing Technologies Hungary Kft. részesült automatikus felületkezelő berendezés fejlesztéséért és gyártásáért, 3D nyomtatott alkatrészekhez. 2020-ban több mint 50 gépet gyártottak és adtak el, amely több mint 1,5 milliárd forint bevételt biztosított.

A díjat Bódis József, államtitkár helyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke nyújtotta át Pap-Kovács Viktor, cégvezetőnek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az NKFIH által támogatott 2020. évi Ipari Innovációs Díjban a TEQBALL Kft. részesült a TEQ LITE, a tömeggyártható, összecsukható Teqball asztal létrehozásáért. 2020-ban a TEQBALL Kft. 6.532 db Teq LITE asztalt értékesített, melyből származó árbevétele meghaladja az 1,1 milliárd Ft-ot. Ez a cég teljes árbevételének közel a felét jelenti.

A díjat Birkner Zoltán, elnök helyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke adta át Huszár Viktor Dénes, ügyvezetőnek.

A Magyar Innovációs Szövetség egyidejűleg hirdette meg a 2020. évi Startup Innovációs Díjat, melyben a 2019-ben alapított Femmetex Hungary Kft. részesült a this is Redy intim női alsóneműért. Termékinnovációjuk teljesen új, környezetbarát alternatívát kínál a nőknek az intim higiéniás eszközök piacán, akár 2,5 normál tamponnyi vért magába szívva. A 2020. évben már több mint 100 M Ft  bevételt értek el.

A díjat Pakucs János, tiszteletbeli elnök helyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke adta át Molnár Dóra, Tasnádi Ádám cégvezetőknek.

Magyar Innovációs Szövetség

- Hirdetés -