- Hirdetés -

- Hirdetés -

Átadták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díj elismeréseit

Átadták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2021. évi Szakképzési Díj elismeréseit – közölte a DUIHK pénteken az MTI-vel.

A közleményben Sávos András, a DUIHK elnöke hangsúlyozta, a vállalatok számára a jól képzett munkaerő biztosíthatja az innováció, a minőség, a hatékonyság és végül a versenyképesség erősítését. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kiemelt jelentőséget tulajdonít a szakképzés folyamatos korszerűsítésének.

A Szakképzési Díjat a kamara 2013-ban alapította, hogy a részvétel a versenyen, valamint a benyújtott pályázatok népszerűsítése révén emelje a gyakorlatorientált, korszerű ismereteket nyújtó szakképzés társadalmi megbecsülését, szakmai színvonalát. A díjra bárki pályázhat, aki aktívan tevékenykedik a szakképzésben.

- Hirdetés -

A motiváció kategóriában a Miskolci Szakképzési Centrum kapta az elismerést a „Célpontban a KARRIERTERVEZÉS- Pályaorientáció újratöltve” című projektért.

A kooperáció kategóriában a Tesco Akadémia Kft. vette át a díjat a „Zsebedben a tudás! Tanulj velünk szakmát bárhol, bármikor, ahogy Te szeretnéd.” című projektért.

Az innováció kategóriában az Audi Hungaria Zrt.-t díjazták a „Komplex pályaorientációs rendezvénysorozat, avagy élményszerű szakmabemutatók a pandémia idején” című projektért.

A szakmai zsűri döntése alapján különdíjban részesült a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát – Péch Antal Technikum az „Okos oktatóház építése, MARKERSPACE alkotótér létrehozása” című projektért.

A közlemény szerint a csütörtöki online-díjhirdetésen Kásler Péter, a DUIHK szakképzésért felelős alelnöke elmondta, hogy a kamara 1993. évi alapításakor az egyik fő feladatként rögzítették az alapszabályban a szakképzés és a szakmai továbbképzés fejlesztését, ennek során a németországi duális szakképzés modelljét kívánták követni.

Kásler Péter a közleményben emlékeztetett arra, hogy a DUIHK 2018. szeptembere óta tagja a Szakképzési Innovációs Tanácsnak, amely kidolgozta a Szakképzés 4.0 stratégiát és a jelenleg érvényben lévő új szakképzési törvényt. A 2020 januárjában életbe lépett törvény a szakképzés teljes megújítását indította el. A járvány okozta veszélyhelyzet pedig felgyorsította a digitalizációra áttérést a szakképzésben is, amit mutat, hogy számos kezdeményezést, jó megoldást nyújtottak be az idei pályázók.

A Szakképzési Díj fővédnöke Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, a szakmai támogatói a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége.

A 2021. Szakképzési Díjra 2020. szeptember 30. és 2020. december 15. között lehetett pályázni, a felhívásra 25 pályamű érkezett. A pályázók között 15 szakképző intézmény, 6 vállalat, vállalkozó, 4 kereskedelmi és iparkamara, illetve más szervezet volt – tájékoztatott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara.

MTI

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet