Automatizálták a kerékcserét is: mutatjuk hogyan működik a RoboTire

A cég újabb rendszert telepít első partnere egyik műhelyében, a texasi Arlingtonban. Ez a második helyszíni kiépítésű rendszer, ami teljesen automatizálja a kerékcsere monoton és megerőltető folyamatát – írja a The Robot Report. A RoboTire rendszere négy robotkar segítségével 25 perc alatt cserél le négy gumiabroncsot egy személygépkocsin: két kisebb kar dolgozik a gumik kerékanyáinak eltávolításán, majd visszacsavarozásán, míg két nagyobb kar leemeli a gumikat az autókról és újakat tesz fel.

 „Nagyon örülünk, hogy innovatív technológiánkat egy második Discount Tire telephelyre is elhozhatjuk” – mondta Victor Darolfi, a RoboTire vezérigazgatója. „Elkötelezettek vagyunk a vezető gumiabroncsboltokkal való együttműködés mellett, hogy javítsuk a vásárlói élményt és a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.”

A RoboTire első, 2022 augusztusában bejelentett telepítése a Discount Tire-nél az arizonai Fountain Hillsben történt. A vállalat egy észak-philadelphiai külvárosban lévő Creamery Tire-nél is telepítette rendszerét. A cég reméli, hogy a következő hónapokban további rendszerek kiépítésére kap megbízást.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

 „A Discount Tire izgatottan várja, hogy a RoboTire technológiáját újabb üzletünkben telepíthessük” – mondta Christian Roe bevételi igazgató. „A rendszer segíteni fogja a szakembereinket abban, hogy továbbra is a legjobb szolgáltatást és élményt nyújtsák az ügyfeleknek.” A Discount Tire befektetője a RoboTire-nek, és részt vett a vállalat 2021 októberében lezárult 7,5 millió dolláros befektetési körében, amiben megjelent az Automotive Ventures, a Detroit Venture Partners és a 640 Oxford Ventures is. A legnagyobb potenciális partner viszont továbbra is a több mint 1100 üzlettel működő Discount Tire – van hová terjeszkedni.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#