Az ABB 170 millió dollár összértékben nyert rendeléseket az európai vasúthálózat fejlesztésére

Az ABB több, összesen 170 millió dollár értékű megrendelést kapott a Stadler Valenciától több mint 300 új vonat és mozdony kiváló energiahatékonyságú vontatási technológiával történő felszerelésére. Ezeket különböző európai vasúti hálózatokon fogják használni a vonatközlekedés korszerűsítésére és megerősítésére olyan országokban, mint Spanyolország, Portugália, az Egyesült Királyság, Németország vagy Ausztria, valamint néhány európai vasúti folyosón. A megrendelések többsége 2022 harmadik negyedévében érkezett. Az ABB szállítási terjedelmébe a vonatok hajtását biztosító vontatási átalakítók és vontatómotorok tartoznak.   

Az ABB technológiáival hajtott vonatok nagy része a Stadler CITYLINK vasút-villamos modelljén alapul, amely olyan akadálymentes könnyűvasúti járműcsalád, amit kifejezetten arra terveztek, hogy a városközpontot és az agglomerációs településeket átszállás nélkül, biztonságos és rendkívül kényelmes utazást biztosítva kösse össze. A CITYLINK sokoldalú megoldást kínál a vasútüzemeltetők számára, mivel ez a vasúti jármű villamoshálózaton és a fővonali közlekedésben is elektromos meghajtással üzemeltethető, akár 100 km/h sebességgel. A most elnyert megbízások alapján szállítandó ABB technológiákkal az áruszállításban használt mozdonyokat is felszerelik majd.

A különböző vonatokat az ABB Bordline® családjába tartozó vontatási rendszerek hajtják majd. Ezek a rendszerek a felsővezetéken érkező villamos energiát a megfelelő feszültségre és frekvenciára alakítják át a vontatómotorok meghajtásához. A CITYLINK számára kiválasztott átalakítók egyetlen egységbe integrálják az összes teljesítményelektronikát – a vontatási és a segédenergiát egyaránt –, ami minimalizálja a jármű tömegét, energiát takarít meg, és megkönnyíti a karbantartást. A mozdonyokba beépítendő Bordline® Compact konvertereket ezenfelül az energiahatékonyság növelése és az életciklusköltségek csökkentése érdekében optimalizálják.

- Hirdetés -

Az ABB vontatási megoldásai képesek figyelembe venni a vonatok tervezési sajátosságait, valamint az üzemeltetési környezetet, beleértve az éghajlati viszonyokat és a vonatok üzemeltetési körülményeit befolyásoló egyéb követelményeket, s ezáltal magas szintű hatékonyságot biztosítanak a különböző földrajzi területeken működő üzemeltetők számára.

„Örömünkre szolgál, hogy ezekkel a projektekkel is tovább alakíthatjuk a fenntartható mobilitás jövőjét. Vontatási technológiáink beépítése ezekbe az új vonatokba nagyobb energiahatékonyságot, biztonságot és rendelkezésre állást eredményez az európai és az egyesült királyságbeli vasúti személy- és áruszállítási rendszerek számára. Nagyra értékeljük a Stadler technológiáinkba és a vontatási iparágban szerzett szakértelmünkbe vetett kitartó bizalmát. Várakozással tekintünk a Stadlerrel való együttműködés elé a jövő vonatainak megtervezésében” – mondta Edgar Keller, az ABB Trakció divíziójának vezetője.

Az ABB piacvezetőként innovatív vontatási technológiákat szállít a közlekedési ágazat számára: hajtási, segédüzemi és akkumulátoros energiatárolási megoldások teljes körét kínálja új járművekhez és járműkorszerűsítésekhez. Az üzemeltetőknek számos előnyt kínálnak az egyedi igényekre szabott vontatási megoldások, amelyeket az optimális teljesítmény, az energiahatékonyság és a minimalizált üzemeltetési költség szempontjai szerint terveznek.

ABB

Akár ez is tetszhet