Az ABB és a munkavállalói adománnyal segítik a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságát

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos segélyezési intézkedések részeként az ABB együttműködésre lép a svájci székhelyű nemzetközi humanitárius szervezettel, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságával (ICRC).  A vészhelyzetek kezelésére szakosodott ICRC fegyveres konfliktussal és egyéb, villongásokkal sújtott térségekben küzd a világjárvány ellen. Az ICRC a Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalom részeként a helyi közösségekkel együttműködésben a koronavírus-járvány kezdete óta világszerte azon dolgozik, hogy erősítse a felkészülést és a helyi közösségek ellenálló képességét.

Az ABB 1 millió svájci frankkal segíti az ICRC koronavírus-járvány elleni erőfeszítéseit,

majd a vállalatcsoport alkalmazottai által felajánlott támogatásokkal azonos összegű további adományt nyújt a szervezetnek. A pénzt egészségügyi központok infrastruktúrájára, a közegészségügyi infrastruktúra fejlesztésére, valamint alapvető fontosságú cikkek, így például szappan és maszkok beszerzésére fordítják.

- Hirdetés -

„Globális vállalatként kötelességünknek tekintjük, hogy segítsünk a társadalomnak átvészelni ezt a válságos időszakot. Most bejelentett lépésünkkel a világ legkiszolgáltatottabb, törékeny közösségeiben élő embereknek nyújtunk támogatást,” – nyilatkozta Björn Rosengren, az ABB vezérigazgatója. „Egyúttal szeretnék megköszönni azoknak az áldozatos munkáját is, akik az első vonalban tevőlegesen küzdenek a világjárvány terjedése ellen.”

Az ABB hosszú múltra visszatekintő, bizalmon alapuló kapcsolatot ápol az ICRC-vel, amely március végén rendkívüli,

250 millió frank összegű segélykérési felhívást tett közzé.

Az ICRC ezen kezdeményezése szervesen illeszkedett a Nemzetközi Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalom azon felhívásához, amelynek célja, hogy 800 millió svájci frankkal segítsék a világ veszélyeknek leginkább kitett népcsoportjait.

A Nemzetközi Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalom a világ legnagyobb humanitárius hálózata. A közösségi alapú önkéntesek és az alkalmazottak a világ legkiszolgáltatottabb embercsoportjain segítenek. Támogatják az alulfinanszírozott egészségügyi, szociális-ellátó és jólléti rendszerekkel rendelkező országok lakosait, a katasztrófák sújtotta területeken élőket, a migránsokat, a lakóhelyük elhagyására kényszerült személyeket, a konfliktuszónákban élőket, a folytonos villongásokkal és erőszakkal sújtott területeken élőket, a városi nyomornegyedek lakóit, a fogvatartottakat és azokat, akiket súlyosan érintenek a koronavírus-járvány társadalmi-gazdasági hatásai.

ABB