Az ABB kiválasztotta az immár hetedik éve meghirdetett női mentorprogramjának öt résztvevőjét

Az ABB évről évre sikeres és népszerű női mentorprogramjának célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területen, illetve lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A női mentorprogramra kiírt pályázaton indulók közül öt női végzős műszaki felsőoktatási hallgatót választottak ki az energetika és automatizálás területéről. A programban Giczi Alexandra és Hernádi Kata a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mechatronikai mérnök hallgatói, Nagy Daniella villamosmérnök és Nagy Viktória mérnökinformatikus hallgatók az Óbudai Egyetemről, illetve Varga Virág a Széchenyi István Egyetem mechatronikai mérnök hallgatója vesznek majd részt.

Az ABB szakemberei a beadott pályázatok értékelésénél figyelembe vették a jelentkezők motiváltságát, szakmai rátermettségét, valamint minimum középfokú aktív angol nyelvtudását (szóban és írásban egyaránt), valamint a benyújtott pályázat formai áttekinthetőségét szerkezet, design, stílus, nyelvhelyesség szempontjából. A pályázat elbírálásánál előnyt jelentett a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel.

- Hirdetés -

A mentorprogram-pályázat nyertesei dedikált mentorokat kapnak a cég vezetői és szakemberei személyében, akikkel a félév során 5 alkalommal (személyes és/vagy online) konzultáción vehetnek részt. A nyertesek betekintést nyerhetnek a cég mindennapjaiba, megismerkedhetnek a mérnök szakmák sokszínűségével, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, a HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.

“Női mentori programunkkal azt szeretnénk elősegíteni, hogy a műszaki pálya iránt érdeklődő nők bízzanak magukban, és maradjanak a választott mérnöki pályán: vállalatunknál ehhez konkrét lehetőségeket és életpálya modelleket kínálunk. Szeretnénk tovább erősíteni az ABB együttműködését a hazai műszaki felsőoktatási intézményekkel, és hozzájárulni a műszaki végzettségű szakemberek magas szintű gyakorlati képzéséhez” – mondta Szilvási Krisztina, az ABB Kft. kommunikációs vezetője.

ABB

- Hirdetés -

- Hirdetés -