Az ABB új energiahatékony motor- és invertercsomagot vezet be elektromos buszokhoz

Az ABB bejelentette az AMXE250 motorból és HES580 inverterből álló, kifejezetten elektromos buszokhoz tervezett új hajtáscsomagjának piacra dobását. Az innovatív csomag jelentős előrelépést jelent az energiahatékonyság és a fenntartható közlekedés terén.

Az első háromszintű inverter elektromos buszokhoz A HES580 az első háromszintű inverter a piacon, amelyet kifejezetten elektromos buszok számára fejlesztettek ki. Ez az újítás akár 75%-kal csökkenti a motor harmonikus veszteségét a hagyományos kétszintű inverterekhez képest, minimalizálva a hőleadást és maximalizálva az energiamegtakarítást. A háromszintű szerkezet révén a feszültségfokozat minden kapcsolási művelet során felére csökken, ami csökkentett áramhullámosságot és alacsonyabb harmonikus veszteséget eredményez.

Az AMXE250 motor előnyei Az AMXE250 egy kompakt, nagy hatékonyságú, állandómágneses szinkronmotor, amely nagy nyomatéksűrűséget és csendes működést biztosít. Ez nem csak jobb dinamikai teljesítményt nyújt, hanem az utasok kényelmét is növeli. A motor és az inverter közötti rugalmas elhelyezhetőség további helyoptimalizálási lehetőségeket biztosít az üzemeltetők számára.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Optimalizált működés és hosszabb élettartam Az új csomag 12%-kal kevesebb motorikus veszteséget eredményez a hagyományos kétszintű inverterekhez képest a szokványos menetciklusok során. Az optimalizált harmonikus hatások és a motortekercsekre ható terhelés minimalizálása révén a rendszer tartós és megbízható teljesítményt nyújt, jelentősen meghosszabbítva a teljes elektromos hajtáslánc élettartamát.

Egyszerű telepítés és üzembe helyezés Az új hajtáscsomag egyszerű paraméterbeállítást, gyors üzembe helyezést és könnyű integrációt kínál, ami jelentősen megkönnyíti a buszok üzemeltetői számára a rendszer bevezetését és használatát.

Az elektromos buszok piaca gyorsan növekszik, és az ilyen típusú fejlesztések elengedhetetlenek a fenntartható és tiszta közlekedési megoldások elterjedéséhez. Az ABB újítása jelentős lépést jelent az energiahatékonyság növelése és a városi környezetekben a károsanyag-kibocsátás csökkentése felé.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bevezethetjük a piacra az első, elektromos buszokhoz készült háromszintű invertert” – mondta David Segbers, az ABB vontatási üzletágának globális termékmenedzsere. „A motorból és az inverterből álló csomagot úgy terveztük, hogy elemei tökéletes összhangban működjenek, és jelentős energiahatékonysági előnyöket biztosítson az üzemeltetők és az OEM-ek számára egyaránt.”

Fabiana Cavalcante, az ABB e-mobilitásért felelős globális vezetője elmondta: „A buszok ilyen módon történő áramellátása kulcsfontosságú az olyan fenntartható, tiszta tömegközlekedés megvalósításához, amely javítja az életminőséget. Örülünk, hogy olyan jövőbiztos megoldásokat kínálhatunk, amelyek támogatják az iparág szereplőit fenntarthatósági és teljesítménycéljaik elérésében.”

Az ABB új motor- és invertercsomagja forradalmi újítást hoz az elektromos buszok piacára, jelentősen növelve azok hatékonyságát és megbízhatóságát. Az új technológia nemcsak a buszok üzemeltetési költségeit csökkenti, hanem hozzájárul a tisztább és fenntarthatóbb közlekedési rendszerek kialakításához is. Az iparág szereplői számára ez egy lényeges lépés a fenntartható jövő felé.

Okosipar.hu

- Hirdetés -