Az álhírek elleni védekezésről tart online meetupot a Neumann Társaság

2022. április 7-én, csütörtökön, 16 órai kezdettel a Neumann Társaság a fake newsról, vagyis az álhírekről, illetve a mesterséges intelligencia felhasználásával megvalósított deep fake felvételek által jelentett fenyegetésről, és az ezek elleni védekezésről. Az online előadásba ingyenes regisztrációt követően bárki érdeklődő bekapcsolódhat a Zoomon keresztül.

A Neumann Társaság szakértői meetupján dr. Racskó Péter, a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetének tudományos tanácsadója, illetve Mezriczky Marcell, az egyetem Kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos hallgatója tart egy-egy előadást a témában.

Dr. Racskó Péter, a fake news-jelenség egyik elismert hazai szakértőjének számít, előadásában azt fogja körüljárni, hogyan, milyen módszerekkel lehet megállapítani egy hírről, hogy hamis vagy igaz.

- Hirdetés -

Mezriczky Marcell a Corvinus CGI-Deepfake Kutatócsoportjának tagjaként mélyedt el az információk hamisíthatóságának következő szintjét jelentő, akár hamis videofelvételek elkészítését is biztosító deepfake technológia rejtelmeiben. A szakember korábbi esettanulmányában magyar tinédzserek körében vizsgálta meg, hogy milyen hatékonysággal képesek észlelni a deepfake módszerrel meghamisított videókat. A meetupon példákat fog mutatni deepfake “alkotásokra”, némelyik példa valószínűleg egészen sokkolni fogja a nézőket realisztikus jellegével.

Neumann Társaság

Akár ez is tetszhet