- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az Alstom hidrogén üzemanyagcellás vonata több mint 1000 km-t tett meg egy tankolással

Az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás nemzetközi vezetője demonstrálta a hidrogén meghajtással működő megoldásainak hatékonyságát a távolsági közlekedésben. A távolsági utazás során egy sorozatgyártású, nem módosított Coradia iLint vonat egyetlen tank hidrogénnel 1,175 kilométert tett meg, mindezt úgy, hogy közben csupán vizet bocsátott ki, üzemeltetési zajszintje pedig rendkívül alacsony volt. Az utazáshoz használt jármű Alsó-Szászország közlekedési társasága, az LNVG (Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen) flottájából származik, és augusztus közepe óta rendszeresen közlekedik személyszállítási forgalomban az EVB (Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser GmbH) hálózatán, az Elba, Weser vidékén.

„Örülünk, hogy vezető szerepet tölthetünk be ezen a területen, mint a világ elsőszámú vasúti gyártója, aki hidrogéntechnológián alapuló személyszállító vonatot kínál. Ezzel az utazással újabb bizonyítékot szolgáltattunk arra, hogy hidrogénvonatainknak minden előfeltétele megvan ahhoz, hogy kiváltsák a dízelüzemű járműveket” – mondta Henri Poupart-Lafarge, az Alstom vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke. – „Mérhetetlenül büszkék vagyunk arra az úttörő munkára, amelyet a hidrogén vasúti közlekedésben való bevezetése terén elértünk.”

A Coradia iLint útvonala Bremervörde városából indulva Németországon keresztül vezetett. Alsó-Szászországból, ahol a hidrogénvonatot az Alstom építette és fejlesztette, Hessen tartományon keresztül Bajorországba, egészen a német-osztrák határ melletti Burghausenig jutott, mielőtt Münchenben megállt. A figyelemre méltó utazást követően a vonat most a német főváros felé veszi az irányt. A szeptember 20. és 23. között megrendezésre kerülő InnoTrans 2022, a közlekedési technológiák elsőszámú nemzetközi szakvásárának részeként több berlini út is szerepel a menetrendjében.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A fenntartható mobilitás iránt nagy a nemzetközi érdeklődés. Az LNVG-vel kötött, Alsó-Szászországban közlekedő 14 Coradia iLint vonatra vonatkozó szerződés mellett az Alstom megbízást kapott újabb 27 Coradia iLint vonatra, melyet a frankfurti agglomerációban fognak használni. Németországon kívül az Alstom hat Coradia Stream hidrogénvonatot épít az olaszországi Lombardia régióban, és további nyolc járműre szóló opcióról egyezett meg.

Alstom / Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet