Az automatizáció fejlesztése a jövőben versenyelőnnyé válhat

Az OnRobot globális vállalata nagymértékben támaszkodik magyar szakemberekre. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legnagyobb fejlesztői bázisa Budapesten található, a részleg a prototípus-tervezéstől a késztermék kivitelezéséig, hardver- és szoftverfejlesztésben segíti az anyavállalat munkáját. Az ELECTROSUB kiállításon Hegyi Krisztina, az OnRobot kelet- és közép-európai értékesítési vezetője mutatta be magazinunknak az újdonságokat.

Az ELECTROSUB kiállításon általános bemutatóval készültünk az érdeklődőknek az ipari automatizálás és robotika területéről. A fókuszt a kollaboratív robotokkal kapcsolatos alkalmazásokra – OnRobot vonatkozásában –, illetve az applikációink prezentálására helyezzük. Előadásom során a gyakorlati, ipari működést is részletesen körbejártuk – számos ágazatban használhatók a megfogóink, többek között az elektronikai-, a gyógyszer- és az autóiparban, de jól szemlélteti a sokszínű felhasználást, hogy koronavírus-tesztelés során is alkalmazható, így teljesen érintésmentesen történhet a mintavételezés.

Az OnRobot folyamatosan növekszik, ez a magyar munkatársak számán is látható. Jelenleg mintegy 60 fő dolgozik Magyarországon, 200 fő pedig globálisan a vállalat égisze alatt. A kutatás-fejlesztési csoportunk nagy szerepet kap, ennek megfelelően az itt dolgozó szakemberek száma is folyamatosan emelkedik.

- Hirdetés -

A jövőben a szoftvertermékek fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt – ami szintén hozzájárul a bővülésünkhöz. Azért határoztuk meg ezt az irányvonalat, mert az adatoknak és azok elemzésének meglehetősen megnövekedett a jelentősége. Ahhoz, hogy egy applikáció minél hasznosabban, gyorsabban és biztonságosan működjön, információkra van szükség. Az esetleges leállások jelzéséhez minél több adatot szükséges összegyűjteni a robotból, illetve a többi eszközből is. Ennek megoldására hoztunk létre egy applikációt, amely azonnal figyelmeztetést küld, ha probléma adódott a gyártás során. A jövőben pedig olyan szoftvert hozunk létre, amellyel a programozást könnyítjük meg. A célunk ezekkel, hogy jelentősen megkönnyítsük a vállalatok munkáját.

A pandémia időszakában több vállalat is fejlesztette az automatizált folyamatait. Ezek a cégek a jövőben jelentős versenyelőnyre tehetnek szert. Az OnRobot ebben az időszakban tovább tudta növelni a partnerhálózatát, illetve az eladásszám is bővült. Az előző év ugyanezen periódusához képest kétszeres bevételt realizálhattunk. Jól látható, hogy az automatizálásra számottevően megnövekedett az igény.

Számos rendezvényen jelen vagyunk, hogy minél több szakemberhez eljussanak a megoldásaink. Magyarországon sikerrel indítottuk útjára roadshownkat, amelyen a meglévő és potenciális partnereinkkel személyesen találkoztunk. A különböző városokban megszervezett eseménysorozatunkon azon dolgozunk, hogy mindenki számára kiemelkedő megoldást biztosítsunk, ehhez pedig az ügyfeleink, végfelhasználóink és integrátoraink minden felmerülő kérdésére választ adunk.

Az OnRobot megoldásai számos területen alkalmazhatók, két példa ezekre:

Némethi Botond, NEW technology magazin
A cikk eredetileg a NEW technology magazinban jelent meg.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet