Az elektromobilitás már a sörgyártást is elérte

Siemens technológiával fejleszti e-mobilitási rendszerét a Brau Union osztrák sörgyár

Az elektromobilitás már egy osztrák sörgyárat is elért. A Brau Union Österreich főzdéinél és kereskedelmi egységeinél telepítenek elektromos töltőket, hogy ne csak a termelés, hanem a vállalat munkatársainak közlekedése is minimális karbonkibocsátású legyen az alpesi országban.

A Brau Union öt osztrák gyártóüzemét (Zipf, Wieselburg, Göss, Puntigam, Schwechat), és a linzi cégközpontot szerelte fel a Siemens elektromos töltési megoldásával. A 28 üzembe helyezett VersiCharge töltőállomás minden használatban lévő elektromos autóval kompatibilis, így a cég munkatársai kényelmesen tölthetik járműveiket akár óránként 22 kW-os teljesítménnyel. A töltési technológia szabványosítása a Brau Union telephelyein biztosítja a munkavállalók e-autóinak egyszerű és igény szerinti töltését Ausztria-szerte. Következő lépésként 2022 folyamán összesen 56 további VersiCharge töltőállomást fognak beüzemelni a vállalat értékesítési helyszínein.

Az e-mobilitás része a Brau Union fenntarthatósági programjának. A vállalat célja, hogy 2030-ig az összes osztrák sörfőzdéjüket átállítsák a karbonsemleges működésre.

- Hirdetés -

A Brau Unionnal régebb óta együtt dolgozik a Siemens Ausztriában, például a főzdék energetikai hatékonyságát fejlesztették SIMATIC Energy Manager bevezetésével.

Siemens

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet