Az elektronika robotizálása robot segítségével

Az új KR 4 AGILUS robottal a KUKA októbertől kiemelt jelölttel indul a kisrobotok rangsorának első helyéért. A kompakt kisrobotot optimálisan az elektronikai iparban történő robot-alapú automatizáláshoz és más iparágakban végzett kezelési feladatokhoz tervezték.

Szinte korlátlan lehetőség az elektronikai ipar számára

Kicsi automatizálási cellákban, kevés helyet biztosító gyártási környezetben a KUKA új, KR 4 AGILUS kisrobotja kiválóan teljesít. Az automatizált gyártási folyamatok lehetőségei a legfeljebb 4 kg terhelési osztályba tartozó új modellel szinte korlátlanok – az elektronikai iparban, de sok más iparágban is. Például a robot szinte minden helyzetben felszerelhető: a talajra, a falra vagy a mennyezetre, bármilyen szögben.

- Hirdetés -

További funkciók és lehetőségek a robot-alapú automatizáláshoz az elektronikai iparban

A robot gyorsan és biztonságosan mozgat legfeljebb 4 kg tömegű terheket. Megnövelt, 600 mm-es hatótávolságával még több helyen használható – az előző generációkhoz képest a munkaterület közel 40 százalékkal bővült. Ugyanakkor nagy pontosságot biztosít a legkisebb helyen is. A KR 4 AGILUS ereje az ismétlési pontosság és a ciklusidők terén mutatkozik meg leginkább: legfeljebb 0,02 mm eltéréssel munkalépésenként és 0,4 másodpercnél kevesebb ciklusidejével (a kis adept-ciklusban) a robot a legjobbak közé tartozik. Csekély karbantartási igényű: a maximális élettartamot minimális szervizeléssel éri el.

Az új, 4 kg-os osztályba tartozó kisrobottal egy igazi „polihisztort” szállítunk, amely számos automatizálási feladathoz ideális – az elektronikai iparban és sok más iparágban.

Markus Hollfelder-Asam, a KUKA portfólió-menedzsere

Az új KR 4 AGILUS robotnak szinte bármilyen környezet megfelel

Az IP40 védettséggel ellátott KR 4 AGILUS jól felszerelt, például jól érzi magát 0 és 55 fok közötti hőmérsékleten. Megbízhatóságát a TÜV vizsgálta, az európai CE-jelölés és többek között az amerikai UL tanúsító jelzés megbízható minőséget igazol. A KR 4 AGILUS felhasználóinak a legérzékenyebb komponensek miatt sem kell aggódniuk: védett a véletlen elektrosztatikus feltöltődéstől és kisüléstől (ESD), ezért kifejezetten alkalmas érzékeny feladatokhoz is.

A KUKA legújabb vezérlőtechnológiája

„A KR 4 AGILUS robottal nemcsak egy hézagot töltünk be a KUKA portfóliójában” – nyilatkozta Markus Hollfelder-Asam, a KUKA portfólió-menedzsere. „Az új, 4 kg-os osztályba tartozó kisrobottal egy igazi „polihisztort” szállítunk, ami számos automatizálási feladathoz ideális – az elektronikai iparban és sok más iparágban.” Az interfészek széles választéka lehetővé teszi számos perifériás készülék csatlakoztatását a KR 4 AGILUS robothoz, valamint az alkalmazási lehetőségek bővítését. És ami a legjobb: a kisrobot a KUKA legújabb vezérlőtechnológiáját, a KSS 8.7 rendszerszoftverrel ellátott KR C5 micro vezérlőt tartalmazza, amellyel még hatékonyabban lehet vezérelni és megoldani a feladatokat.

KUKA / Okosipar.hu