Az energiamenedzsment és épületautomatizálás új központja Budapesten

Bepillantást nyerhettünk a jövőbe a Schneider Electric innovációs központjában. A legmodernebb energiamenedzsment és épületautomatizálási megoldásokat mutatták be új létesítményükben, az Innovation HUB elnevezésű központjukban. A Szigetszentmiklóson elhelyezkedő telephelyen ezáltal bővül a portfólió, hiszen itt található a logisztikai bázisuk is. A jövőben egyfajta centrumot fog képezni ez a helyiség, amely a szemléletformálásban és az oktatásban kiemelkedő szerepet kap.

Az Innovation Hub központban többek között az energiamenedzsment, az épületautomatizálás, a termelőberendezések felügyelete kerül fókuszba. A Schneider Electric megoldásaival élen jár a fenntarthatósági elképzelések tervezésében és megvalósításában. A vállalat több okosgyárhoz biztosította eszközeit és megoldásait, amelyekkel nemcsak a hatékonyságot növelhetik a partnereik, hanem csökkenthetik a felhasznált energia mennyiségét, illetve a károsanyag-kibocsátást. Kiváló példát mutat ezen törekvésben, hogy Magyarországhoz közel, a bulgáriai Plovdivban található olyan létesítmény, ahol már a folyamatok mintegy kétharmadát teljes mértékben automatizálták.

A szigetszentmiklósi logisztikai és elosztóközpontban 25.000 négyzetméteren a cég több mint 280 munkatársa végez logisztikai és gyártási tevékenységet. Naponta átlagosan 17.000 megrendelést teljesítenek, ami közel 130 tonnának felel meg.

- Hirdetés -

 

„A logisztikai központ 21 országot lát el termékeinkkel, stratégiai szerepet játszik logisztikai hálózatunkban, a Schneider Electric elosztóközpontjai között kiemelt szerepe van nemzetközi viszonylatban is. A szigetszentmiklósi bázis három éve csatlakozott a Schneider Electric saját Okos Elosztási Központ programjához. Ez tette lehetővé, hogy az elmúlt években többek között informatikai fejlesztéseket, okosmegoldásokat vezessünk be, eredményesen használjuk saját termékeinket és koncepcióinkat, melyek segítségével maximális hatékonyságot tudunk elérni optimális költségek mellett” – mondja Christos Vardakostas, a Schneider Electric kelet-európai logisztikai térségért felelős igazgatója.

Élen járni az Energia 4.0-ban

A CEELogban található Innovation HUB központ fejlesztését a jövőben is folytatni fogja a vállalat. A villamos energia iparágában már globális viszonylatban is megfigyelhető a digitális transzformáció, amelyben a Schneider Electric továbbra is jelentős szerepet kíván vállalni, s csúcstechnológiás termékeket kínálni az Energia 4.0 koncepciójuk által. A létesítmény amellett, hogy látogatóközpontként szemléletformáló szerepet tölt be, az elképzelések szerint oktatási funkcióval is felruházzák, a saját munkatársak és partnereik képzése szerepel a terveik közt.

„A világ vezető szemléletformáló vállalataként komoly erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy a hatékony és fenntartható működést egyaránt támogató innovációkkal segítsük ügyfeleinket, illetve a szolgáltatásaikat használó emberek millióit. Azért vagyunk biztosak abban, hogy a megoldásaink valóban segítenek a kitűzött célok elérésében, mert saját tapasztalatainkra építettük ezeket, s mi is használjuk őket a mindennapokban. Rendszereinket alkalmazva például az indonéziai Bantamban található intelligens gyárunk egy év alatt 44 százalékkal csökkentette a gépek állásidejét. A franciaországi Vaudreuil városában található Schneider Electric Smart Factory pedig 10 százalékos csökkenést ért el az energiafogyasztásban, miközben 25 százalékkal javult működési hatékonysága. Ezek a példák kiválóan szemléltetik, mennyit számítanak az innovatív digitális megoldások napjainkban. Büszkék vagyunk arra, hogy a legizgalmasabb újdonságokkal most már itthon is megismerkedhetnek az érdeklődők” – teszi hozzá Veres Zsolt, a Schneider Electric vezérigazgatója.

 

Erős kapocs Franciaország és Magyarország között

„A francia-magyar gazdasági kapcsolatok kimondottan erősek. A kétoldalú kereskedelmi forgalmat nem viselte meg a világjárvány, ugyanis 7,9 százalékos növekedést értünk el, amelynek köszönhetően 8,7 milliárd eurót realizálhattunk. A közvetlen beruházásokat illetően Franciaország a negyedik legnagyobb befektető Magyarországon, ami mintegy 5 milliárd eurót jelent, és többek között az olyan produktív francia vállalatoknak köszönhető, mint a Schneider Electric” – magyarázza Pascale Andréani, Franciaország magyarországi nagykövete.

Schneider Electric

Akár ez is tetszhet