Az igus lineáris egység egyetlen lépésben össze- és szétszerelhető

Az új drylin koncepció nagyon könnyen kezelhető, és sok időt takarít meg

A motion plastics megoldások szakértője, az igus, a lineáris kocsik izgalmas megközelítésével állt elő. A rögzítőmechanizmus lehetővé teszi a könnyű felszerelést valamint a lineáris vezetőről való levételt pillanatok alatt.

Legyen szó épülettechnikáról, gépészetről, ipari kezelőrendszerekről, mérési és vizsgálati technológiáról vagy kameratechnikáról: a lineáris rendszerek a mindennapi élet szerves részét képezik. Az elv mindig ugyanaz: egy alkatrészt, például egy vezérlőpanelt, egy kocsira kell felszerelni, és egy vezetőrendszer vagy egy gördülő vezető segítségével egy lineáris profilon mozgatni. Korábban a kocsi eltávolítása némi nehézséget okozott. Gyakran csak szerszámok használatával és általában csak a profilvégeken keresztül volt lehetséges, ha a beépítési hely ezt egyáltalán lehetővé tette. Emiatt a tervezési korlát miatt keresett egy traktorgyártó alternatívát. Például olyan kocsira van szükség, amely lehetővé teszi a kezelők számára, hogy érintőképernyőjüket az optimális helyzetben tartsák. Követelmény továbbá, hogy a munka befejezése után a képernyőket egy lépésben könnyen és biztonságosan le tudják venni. Hogy biztonságba helyezhessék őket, megelőzve a lopást, illetve a hideg és a pára általi károsodást. „Ebből az igényből fakadóan egy tervezési tanulmány részeként kifejlesztettük a lineáris kocsit “elvitelre„ – ez egy olyan kocsi, amely szerszámok nélkül és bármely pozícióból egyetlen lépésben eltávolítható a lineáris sínről” – magyarázza Michael Hornung, az igus drylin lineáris és hajtástechnológia termékmenedzsere. „A lineáris technológia területén ez az ötlet olyan újdonság, amely időt takarít meg és új alkalmazási területeket nyit meg.“

Az intuitív kezelhetőség gyors telepítést és eltávolítást tesz lehetővé

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A felpattintható kocsi kezelése egyszerű: a csúszka kettős profilsínen mozog négy kenést és karbantartást nem igénylő, nagy teljesítményű műanyag siklócsapágy segítségével. Ha a felhasználó meghúz egy kart a kocsi alján, egy rugós mechanizmus révén két csapágy kinyílik. A kocsi így lefordítható a sínről és eltávolítható. A telepítés ugyanilyen gyors. A felhasználó a kocsit a felső sínre helyezi, és az alsó sínre pattintja. „A kezelés annyira intuitív, hogy a telepítés megbízható és gyors.” mondja Hornung. Az első kísérleti ügyfelek lelkesednek az új technológiaért. Ezen ügyfelek között vannak kamerarendszer, valamint mérési és tesztelési technológia felhasználók is. A kamerák és kiértékelő egységek minden eddiginél gyorsabban telepíthetőek lineáris vezetőkre. A tanulmány tehát megvalósításra kerül. A piaci bevezetést 2022 tavaszára tervezzük.

A felpattintható kocsival bővül a drylin W termékpalettája

Az új felpattintható csúszkával bővíti a drylin W termékpalettáját az igus. Jelenleg több mint 50 különböző változata létezik a lineáris vezetőkocsiknak, amelyek más tervezési elemekkel kombinálva szinte korlátlan számú variációt tesznek lehetővé. Valamennyi modell lényeges tulajdonsága, hogy a siklócsapágyakban használt nagy teljesítményű műanyagnak köszönhetően nagy pontosságot és gördülékeny működést tesznek lehetővé, valamint a kenőanyagok hiánya miatt gyorsan és alaposan tisztíthatók.

igus

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet