- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az innováció ünnepe lesz a visszatérő Automechnika kiállítás

2022. szeptember 13-17-ig újra megtartják az autóalkatrész-ellátás egyik legnagyobb nemzetközi kiállítását, a kétévente jelentkező Automechanika Frankfurtot. A tradeshow több mint időszerű most, amikor a poszt-COVID időszakból éppen csak ébredő értékláncokra új árnyékokat vet az orosz-ukrán háború. „Radikális változások idején minden korábbinál fontosabbak az innovációk” – határozta meg a koncepciót Olaf Mußhoff igazgató.

És tényleg:

Az Innovation4Mobility szekció a hidrogénmeghajtás, az alternatív üzemanyagok, az önvezető szoftverek, illetve az e-mobilitás, így az akkumulátor- és vezetéstechnológiák seregszemléjét ígéri, de a Format névre hallgató helyszín moduljai is különleges programot tartogatnak, köztük startup-bemutatókkal, tudományos laboratóriummal vagy éppen az Automechanika Akadémiával. Utóbbi olyan előadókat vonultat fel, mint az Audi, az ABB Germany, az Adobe, a Bosch vagy éppen az integrált infrastruktúrákkal foglalkozó INTIS és a napelemes buszokat is gyártó KEYOU.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A kiállítás Future Mobility Parkja szabadtéren jelentkezik: itt e-töltőrendszerekkel, energiatároló megoldásokkal, akkumulátor- és üzemanyag-alternatívákkal, fotovoltatikus technológiákkal lehet majd ismerkedni – a tesztvezetések mellett. A tervek szerint autonóm járművek, mikromobilok és különböző hajtásláncos teherautók ugyanúgy lesznek, mint alternatív üzemanyagokkal működő személyautók.

Mindezek szellemében az Automechanika bővítette az innovációs díjak kategóriáit is: felvette közéjük az e-mobilitást, az adat- és kapcsolódástechnológiát vagy éppen az alkatrészeket, a fényezést, az autóápolást, a kiegészítőket és a motorkerékpárokat. Ezek körében, illetve a korábban megismert termékcsoportokban nemzetközi szakértő zsűri értékeli a legjobbakat.

 

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet