Az Itron áthelyezi termelését és bezárja a gödöllői gyárát várhatóan 2022 elején

Az Itron amerikai vállalat úgy tervezi, hogy a mérőeszközöket gyártó gödöllői gyáregységéből áthelyezi a termelést a cég más, többségében európai egységébe, és várhatóan 2022 elején bezárja a gyárat – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a termelés áthelyezésére 2021 vége előtt sor kerül, a gödöllői gyár pedig 2022 elején leáll, a gyár bezárása közel 200 dolgozót érint.

A vállalat jövőre megkezdi az egyeztetést az érdekképviseleti szervekkel, és minden érintett dolgozót biztosít arról, hogy megkapja a kollektív szerződésben foglaltaknak megfelelő juttatásokat. A gyáregységhez tartozó értékesítési szervezet tovább folytatja tevékenységét az Itron budapesti telephelyén – írják a közleményben.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hangsúlyozzák, maradéktalanul teljesítik az ügyfeleikkel szembeni  kötelezettségvállalásokat, és az átmeneti időszak alatt is gondoskodnak a vevői igények kiszolgálásáról.

A költségmegtakarítási intézkedések nem érintik az Itron 2017-ben nyitott budapesti Center of Excellence tudásközpontját, a közel 150 főt foglalkoztató intézmény zavartalanul működik tovább – olvasható a közleményben.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az Itron megoldásai több mint 100 országban közmű szolgáltatók és városok számára nyújtanak alapvető infrastruktúra-szolgáltatásokat. Intelligens hálózatokból, szoftverekből, szolgáltatásokból, mérőkből és érzékelőkből álló portfóliója lehetővé teszi ügyfelei számára a villamosenergia-, gáz- és vízkészletek korszerű és gazdaságos kezelését.

MTI

- Hirdetés -