Az itthon gyártott Vredestein gumik lesznek a BMW X2, 5-ös sorozat modelljein is

A BMW Csoport a Vredestein Ultrac nyári gumiabroncsot választotta az X2 és 5-ös sorozatú modelljei eredeti felszereléséül (OE). Ez egyúttal a BMW X1 modellel kapcsolatos meglévő beszállítói megállapodás meghosszabbítását is jelenti, aminek részeként egy további méretopcióval bővül az Ultrac kínálata.

A Vredestein márkát viselő Apollo Tyres vállalattal kötött szerződés értelmében 225/55 R18 102 Y XL méretű és specifikációjú Ultrac gumiabroncsokat szerelnek fel a járművekre a vállalatcsoport németországi gyáraiban működő gyártósorokon.

A BMW Csoport és az Apollo Tyres közötti legújabb megállapodás azt követően jött létre, hogy a felek megegyeztek a Vredestein Ultrac gumiabroncsok eredeti felszerelésként való használatáról az X1 modellekre vonatkozóan (205/65 R17 100Y XL), korábban pedig a 2-es sorozatú BMW Active Tourer modellekhez biztosított gyári abroncsokat a vállalat, három különböző méretben (205/65R16 95W, 205/60R17 97W XL és 225/50R18 99W XL).

- Hirdetés -

A BMW-tulajdonosok további támogatása érdekében az Ultrac gumiabroncsok elérhetővé válnak a cseregumipiacon, illetve a BMW Csoport hivatalos márkakereskedéseiben is.

Az Apollo Tyres Magyarországon, Gyöngyöshalászon található üzemében készülő Vredestein Ultrac lenyűgöző szintű tapadást és alacsony gördülési ellenállást biztosít, és tervezésénél fogva nedves és száraz útfelületeken egyaránt biztonságos és élvezetes vezetést tesz lehetővé. A gumiabroncs „A” címkebesorolással rendelkezik a nedves útfelületen való tapadást illetően, ami összhangban van a BMW Csoport biztonsággal és teljesítménnyel kapcsolatos elképzeléseivel, valamint számos különböző családi és kompakt autóhoz ideális választássá teszi.

Benoit Rivallant, az Apollo Tyres Europe elnöke így fogalmazott: „A K+F csapatunk fáradhatatlanul dolgozott az Ultrac sorozat megtervezésén és kifejlesztésén, hogy a gumiabroncsok kiváló teljesítményt, tartósságot és biztonságot kínáljanak, illetve számos különféle járművön használhatók legyenek. Büszkék vagyunk, hogy immár a BMW X2 és az 5-ös sorozat is azon modellek népes listáján szerepel, amelyeket gyárilag Ultrac gumiabroncsokkal szerelnek fel.”

A legújabb nyári gumiabroncs teszteredményeinek kihirdetésekor az Auto Express elismerően nyilatkozott az Ultrac abroncsról „a nedves időjárási körülmények között mutatott kiváló teljesítménye” miatt, és külön kiemelte a zord körülmények között tanúsított képességeit. Az Ultrac emellett a második helyet szerezte meg az Auto Zeitung 2022-es csoportos nyáriabroncs-tesztjén. A teszt során a német autósmagazin számos körülmény között és kiszámíthatatlan időjárású területeken való használat szempontjából „Erősen ajánlott” kategóriába sorolta a gumiabroncsot.

Apollo Tyres / Okosipar.hu

- Hirdetés -