Az OMRON befektetője lett a kollaboratív robotokra specializálódott tajvani Techman Robot Inc. vállalatnak

Az OMRON megközelítőleg 10%-os részesedést fog szerezni az emberek és gépek együttműködésén alapuló robot technológiát kínáló Techman vállalatban.

Az OMRON Corporation örömmel adja hírül, hogy tőkeberuházási megállapodást ír alá a Techman Robot, Inc. vállalattal, a világ második legnagyobb olyan márkájával, amely gyártóiparban emberekkel együttműködő kollaboratív robotokra specializálódott. Az OMRON mintegy 10%-os részesedést fog szerezni a Techman vállalatban. A beruházás várhatóan 2021 decemberében lesz végleges.

2018-ban az OMRON stratégiai együttműködésbe kezdett a Techman vállalattal, hogy eleget tegyen a munkaerőhiány miatt egyre jobban megnövekedett automatizálási igényeknek. Azóta a Techman TM sorozatú kollaboratív robotjai társmárkás termékként kerülnek értékesítésre az OMRON forgalmazói hálózatában. Az OMRON és a Techman ezenkívül közösen fejlesztette ki a Mobile Manipulatort is, egy mobil munkavégzésre képes robotot, amely az OMRON mobilrobotját és a TM sorozatot ötvözi, lehetővé téve olyan munkahelyek kialakítását, ahol emberek és gépek működnek együtt. Az OMRON azért is fektetett be a Techman vállalatba, hogy közösen fejlesszenek olyan innovatív robotikai megoldásokat, amelyekben egyesíthetők az OMRON gyárautomatizálási berendezései és a Techman kollaboratív robotjai, ezáltal biztonságot és termelési hatékonyságot, tehát végső soron megoldást kínáljanak a gyártó vállalatoknál tapasztalt munkaerőhiány problémájára.

Junta Tsujinaga, az OMRON ipari automatizálásért felelős vállalati egységének elnöke a következőket teszi hozzá: „A gyártóipart övező környezeti feltételek jelentősen változnak. E változásokat megérezve az OMRON 2016 óta törekszik a fejlett gyártásra „i-Automation” elnevezésű, egyedülálló értékteremtési koncepcióján keresztül, amelyet a gyártó vállalatok által tapasztalt problémák megoldása érdekében hívott életre. Azóta fektetünk kiemelt hangsúlyt a robottechnológiára és a piaci fejlődésre, amióta az OMRON 2015-ben felvásárolta az ipari robotokat gyártó Adept Technology Co., Ltd. vállalatot.”

Dr. Shi-Chi Ho, a Techman Robot elnöke így nyilatkozott: „A Techman Robot 2018-tól kezdődően sikeresen vált a világ második legnagyobb, kollaboratív robotokat gyártó vállalatává. Célunk, hogy intelligensgyár-megoldásokat dolgozzunk ki az emberek és gépek közös munkájához, és nagy örömünkre szolgál, hogy az OMRON vállalattal régóta fennálló kapcsolatunk még jobban elmélyül majd a közöttünk létrejött együttműködés nyomán. Ez a lehetőség mérföldkőnek számít mindkét vállalat szempontjából, mert egy olyan, gyorsan telítődő piaci rést próbálunk kihasználni, ahol egyre nagyobb az igény az intelligens gyártás iránt.”

Robotikai üzletágának még ütőképesebbé tételével az OMRON próbálja elősegíteni olyan gyártási helyszínek létrejöttét, ahol még gyorsabban valósítható meg az általa kidolgozott „i-Automation!” koncepció, ami nemcsak az ügyfelek számára előnyös, de az emberek életét is világszerte jobbá teszi.

OMRON

Akár ez is tetszhet