Az OMRON bejárja Európát a rugalmas gyártást bemutató roadshowjával

A rugalmas gyártást bemutató roadshow egyedülálló útra indult Európa-szerte, amelynek keretében ember és gép közötti együttműködésen alapuló megoldások exkluzív kiállítását láthatjuk. A megoldások gyárakon kívüli megtekintésére azok mérete és léptéke miatt ritkán adódik lehetőség.

A roadshow több mint 600 m²-en zajló bemutatói számos olyan gyakorlati megoldásba nyújtanak betekintést a jövő gyárai számára, amelyek rugalmas és intelligens gyártási fejlesztéseket tesznek lehetővé. A roadshow decemberben indult az OMRON autonóm mobilrobotok automatizálási központjából, a franciaországi Annecyből, és 2022 első felében már eljutott Milánóba, Barcelonába és az északi országokba, majd az Egyesült Királyságba. A bemutató még ebben az évben további helyszínekkel egészül ki.

A helyi rendezvényeken a látogatók első kézből szerezhetnek tapasztalatot a nagyléptékű, ember és gép közötti együttműködésen alapuló ipari automatizálási megoldásokról, amelyeket a gyártókat érintő legfontosabb kihívásokra – például a raklapozás, a szállítás és a nyomon követhetőség – válaszul hoztak létre.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A kiállításon látható az OMRON legerősebb, teljesen autonóm mobilrobotja, amely akár 1500 kg-os terhelés esetén is alkalmazható, valamint számos rugalmas raklapozási és autonóm anyagszállítási megoldás, ideértve a következőket:

  • szállítószalag a dobozok mobilrobotra való áthelyezéséhez;
  • OMRON TM kollaboratív robotok raklapozáshoz és raklapok leszedéséhez;
  • OMRON mobilrobotok;
  • MicroHAWK gépi képfeldolgozó megoldások nyomonkövethetőségi keretrendszerbe ágyazva.

Az OMRON megoldásai elősegítik az agilisabb és rugalmasabb gyártást, kevésbé támaszkodnak a manuális munkaerőre, csökkentik az energiafogyasztást és növelik az átfogó berendezéshatékonyságot, ezáltal a digitális korszakra nézve is jövőbiztosak.

Mindegyik rendszer a természetes navigáció és a választható autonóm navigáció kombinációjával, IoT-megjelenítéssel, a gyártási folyamat egésze során teljes nyomon követhetőséget biztosító beépített szerializációval, valamint a vállalat intelligens Sysmac vezérlési platformjával rendelkezik.

A rendezvényeken a rugalmas gyártás élő bemutatói mellett az OMRON rendszerintegrátor partnerei is részt vesznek, akik gyakorlati, valós tippeket adnak az OMRON automatizált megoldásainak a szélesebb gyártási ökoszisztémába való zökkenőmentes integrálásához.

Eduardo De Robbio, az OMRON stratégiai üzletfejlesztési igazgatója az EMEA régióban így nyilatkozott: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a legdinamikusabb, ember és gép közötti együttműködésen alapuló automatizálási megoldásaink közül néhányat most először kivihetünk a gyárból és megmutathatunk Európa-szerte, hogy legfontosabb ügyfeleink megnézhessék és megérinthessék a jövő rugalmas gyártási rendszereit. Reméljük, hogy a roadshow arra inspirálja a mai gyártókat, hogy újragondolják, mi minden lehetséges a gyártósorokon, lehetővé téve ezzel, hogy létesítményeik az elkövetkező években is rugalmasak maradjanak.”

Omron 

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet