Az OMRON bemutatja az E3AS-HL lézeres érzékelőt

Az új érzékelési technológia a bonyolult céltárgyakat is észleli, így nincs szükség összetett kialakítású rendszerekre

Az OMRON bemutatta az új E3AS-HL CMOS lézeres érzékelőt*1, melynek iparágvezető*2 érzékelési technológiája lényegesen jobb észlelési képességet kínál. A nehezen észlelhető céltárgyak megbízható észlelésének köszönhetően nincs szükség időigényes rendszertervezésre és -beállításra a berendezések üzembe helyezésénél.

A hagyományos, tárgyreflexiós fotoelektromos érzékelőkkel történő észlelést befolyásolja a céltárgy színe, anyaga, illetve felülete, és csak kellő tapasztalat és szakértelem birtokában lehet megfelelően elhelyezni és beállítani az érzékelőket az egyes céltárgyakhoz. Ez a probléma gyakran merül fel az autóiparban és az élelmiszeriparban, ahol a legkülönfélébb, bonyolult alakú és fényes felületekkel rendelkező céltárgyak észlelését végzik.

Az új E3AS-HL CMOS lézeres érzékelő megbízhatóan észleli az olyan céltárgyakat is, amelyeket a tárgyreflexiós fotoelektromos érzékelők nem képesek. Az érzékelő iparágvezető érzékelési algoritmusa gyors, másodpercenként 10 000 mintavétellel és az OMRON egyedülálló, felhalmozásos feldolgozásával növeli az érzékenységet a céltárgyról visszaverődő legkisebb fényt is felerősítve. A gyártási technológia a vevőlencse helyzetét mikrométeres*3 pontossággal állítja be, lehetővé téve bármilyen színű, anyagú és alakú céltárgy megbízható észlelését.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

E technológiák jóvoltából az E3AS-HL érzékelő megbízhatóan észleli az ívelt és szabálytalan alakú, fénylő felületű autóipari alkatrészeket, a többszínű, fényes élelmiszereket és csomagolásokat. Az E3AS-HL érzékelő ott is használható, ahol korábban tárgyreflexiós fotoelektromos érzékelőket alkalmaztak, viszont jelentősen csökkenti az érzékelő helyzetének és szögének beállítására, valamint a küszöbértékek meghatározására fordítandó időt.

Omron Magyarország

- Hirdetés -