Az SKF bejelentette az AWS alapokon működő SKF Axios piaci bevezetését

Az új állapotfelügyeleti ajánlat az alkalmazások és vevők szélesebb köre számára kínál megoldást a rendellenességek észlelésére.

Az SKF Axios az ipari berendezések területén újraértelmezi a gép megbízhatóság és előrejelző karbantartás fogalmát. Mindezt az Amazon Web Services, Inc. (AWS) vállalattal közösen fejlesztették ki.

A gyártók egyszerű és megfizethető vezeték nélküli technológiával szeretnének több berendezést felügyelni a létesítményeikben. Az SKF Axios egy teljesen automatizált állapotfelügyeleti megoldás, amely kielégíti ezt az igényt. A megoldás érzékelőket, hálózati eszközöket (átjárókat) és gépi tanulási szolgáltatást tartalmaz, amelyek előzetes szaktudás nélkül is könnyen telepíthetők, üzembe helyezhetők és skálázhatók, ezáltal az érzékelők és alkalmazások percek alatt működésbe hozhatók. A rendszer észleli az anomáliákat és értesítéseket küld, lehetővé téve a gyors beavatkozást a berendezések váratlan meghibásodásának elkerülése érdekében.

- Hirdetés -

Az SKF rezgésdiagnosztikai szakemberekből és mérnökökből álló csapata továbbra is aktívan részt vesz a felhasználók támogatásában, hogy a berendezéseik megbízhatóságát fokozzák. Az SKF Axios kiegészíti az SKF korszerű állapotfelügyeleti termékeinek jelenlegi portfólióját, és mostantól egyszerű megoldást kínál az ipari vállalatok számára a forgóberendezéseik előrejelző karbantartási programjainak bővítésére.

John Schmidt, az amerikai Ipari értékesítés elnöke így nyilatkozott: Az SKF Axios segítségével az ipari szegmensen belül nagyobb területen tudunk betekintést biztosítani, mely támogatja a döntéshozatalt, a hatékonyabb karbantartás-tervezést és ütemezést. A megoldás által biztosított információk és az SKF forgóberendezésekkel kapcsolatos szakértelmének köszönhetően a felhasználók növelhetik a berendezések teljesítményét és az általános üzemi megbízhatóságot.”

Forrás: SKF

„Az SKF Axios bármely méretű ipari vállalat számára óriási lehetőséget biztosít az AWS által kínált skálázható, adatvezérelt, gépi tanulási technológiák által nyújtott előnyök kihasználására.” – mondta Vasi Philomin, az AWS AI-szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Ezek a megoldások lehetővé teszik az ipari vevők számára, hogy gyorsabban hozzanak jobb döntéseket, ezáltal növeljék az üzemi hatékonyságot és csökkentsék a berendezések nem tervezett leállásával járó költségeket. Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy biztosítsuk az SKF számára a felhőalapú megoldások, az IoT-rendszerek és a gépi tanulás terén szerzett szakértelmünket annak érdekében, hogy lehetővé tegyük az ipari termékeik és szolgáltatásaik folyamatos továbbfejlesztését és bővítését.”

SKF