- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az UNICEF és az Ericsson közösen méri fel az iskolák internet-hozzáférését világszerte

Az Ericsson és az UNICEF egy globális partnerségi program keretében 2023-ig 35 országban méri fel az iskolai internet-hozzáférés helyzetét. Az iskolák és a környező közösségek internet-ellátottságának feltérképezése az első és egyik legfontosabb lépés afelé, hogy minden gyermek számára biztosítható legyen a digitális tanulás lehetősége.

A program az UNICEF és a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) múlt évben indított, Giga elnevezésű kezdeményezésének része, melynek célja éppen az, hogy a jövőben minden iskolában elérhető legyen az internet. Az Ericsson az első magánvállalat, amely támogatóként, több millió dollárral szállt be a kezdeményezésbe.

Az ITU adatai szerint jelenleg mintegy 360 millió fiatal nem éri el az internetet. Ennek következtében a legsérülékenyebb gyermekek és fiatalok csoportjai jutnak kevesebb oktatási erőforráshoz, és indulnak így neki kevesebb lehetőséggel az életnek. A jobb internet hozzáférés révén több információ és lehetőség jut el a tanulókhoz, több választásuk lesz, és az iskoláskorú gyerekek generációi tudnak részt venni saját jövőjük alakításában.

„A mélyülő digitális szakadék egyike azon egyenlőtlenségeknek, amelyekre a COVID-19 világjárvány rávilágított – mondta Charlotte Petri Gornitzka, az UNICEF partnerkapcsolatokért felelős igazgatóhelyettese. – Az iskolabezárások és a korlátozott- vagy nem létező távtanulási lehetőségek világszerte komoly problémákat okoztak a gyermekek oktatásában. Az Ericssonnal kötött megállapodásunk révén közelebb kerülünk a célunkhoz, hogy minden gyermek és fiatal számára hozzáférést biztosítsunk a digitális tanulási lehetőségekhez.”

Az anyagi támogatás mellett az Ericsson az adatok feldolgozásához és kezeléséhez is erőforrást biztosít, felgyorsítva a feltérképezés folyamatát. A társaság segítséget nyújt a valós idejű hozzáférési adatok gyűjtéséhez, értékeléséhez, elemzéséhez, változáskövetéséhez és vizuális megjelenítéséhez.

A program során létrehozott adatok segítségével a kormányzati és magánszektor olyan digitális megoldásokat tervezhet és alakíthat ki, amelyek biztosítják a gyermekek és fiatalok számára a tanulási lehetőségeket. Az Ericsson széles ügyfélbázisát is felhasználja a Giga kezdeményezés céljainak elősegítése érdekében.

Technológiai szakértelmének, globális jelenlétének, a PPP szektorban szerzett évtizedes tapasztalatának, és a tanulók és oktatók összekapcsolása terén bizonyított eredményeinek köszönhetően az Ericsson ideális partner e fontos kezdeményezésnek. Az UNICEF és az ITU részvétele pedig tovább növeli az iskolák hálózatba kapcsolásában rejlő potenciált. A partnerek reményei szerint ez lehet az első, konkrét lépés a globális digitális szakadék áthidalása felé.

Az UNICEF-Ericsson partnerség a „Korlátok nélküli generáció” (Generation Unlimited) elnevezésű, globális digitális konnektivitási programot is támogatja, amelynek célja a digitális gazdaságban való teljes részvétel lehetőségének biztosítása. Ez a szektorokon átívelő partnerségi program a fiatalok oktatási, képzési és munkavállalási lehetőségeit hivatott kiteljesíteni. Az Ericsson emellett támogatja az UNICEF legfrissebb COVID-19 akciótervét, amelyben a szervezet hangsúlyozta a gyermekek folyamatos oktatásának fontosságát. Az akcióterv a vidéki és távoli területek internet-hozzáférésének biztosítását prioritásként kezeli.

Ericsson

Akár ez is tetszhet