Az utánpótlás a kulcs a jövőhöz – 24 órás logisztikai versenyt támogatott a DSV Magyarország

Idén már 8. alkalommal hirdetett kétfordulós logisztikai versenyt a kecskeméti Neumann János Egyetem, amelynek idei főszponzora a DSV Magyarország volt. Az esemény különlegessége volt, hogy a második forduló egy 24 órás megmérettetésből állt, amelyet január 26-án déltől másnap délig tartottak, az ország számos pontjából érkező 11-15. osztályos középiskolás diákok részvételével.

A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar logisztikai mérnöki alapszak szervezte 2024. január 26-án és 27-én a VIII. Egy nap alatt a logisztika körül című 24 órás logisztikai versenyt. A megmérettetésre 11-15. osztályos középiskolás diákok, 3 fős csapatokban jelentkezhettek. A rendezvény kiemelt célja idén is az volt, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek a logisztika világába, ezzel elősegítve pályaválasztási döntésüket. Ez a DSV Magyarország számára is kulcsfontosságú, hiszen szintén elkötelezettek a szakértő munkaerő megteremtése és támogatása mellett.

„A DSV idén először vett részt a verseny támogatásában. Nagyon jó kezdeményezésnek tartottuk és mivel az egyik kollégánk az egyetem oktatója, így szinte magától értetődő módon csatlakoztunk a támogatók táborához. Vállalatunknak mindig is fontos volt a szakértői működés, azaz, hogy minden pozícióban megfelelően képzett, hozzáértő emberek dolgozzanak, akik saját hatáskörükben kompetens döntések meghozatalára képesek. Ezt hosszú távon csak úgy tudjuk biztosítani, ha szerepet vállalunk az utánpótlás nevelésében” – mondta Horváth Judit, a DSV Magyarország HR igazgatója.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Közel 200 fős jelentkezés volt, az ország szinte minden tájáról

A verseny két fordulóból állt. Az első fordulóban a csapatoknak egy online teszt feladatsort és számítási példát kellett megoldaniuk.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A verseny először 2018-ban került megrendezésre. Mára már országos ismertségnek örvend a középiskolák körében, amelynek köszönhetően Esztergomtól Szegedig, Egertől Keszthelyig, a fővároson át számos helyről értekeztek nevezések. Mindösszesen 63 csapat, közel 200 fő regisztrált” – emelte ki Molnár Ákos, a DSV Magyarország üzletfejlesztési menedzsere, aki egyben a Neumann János Egyetem senior tanszéki mérnöke, valamint a verseny egyik szervezője.

A második fordulóba ebből már csak 20 csapat jutott tovább, akiknek pedig egy valós ipari kihívásra kellett megoldási javaslatot tenniük. Itt a fő feladat egy ellátási lánc szimulációs játék volt, ahol az alap és csomagolóanyag beszerzésétől kezdve, a gyártás és logisztika megtervezésén keresztül a termékek üzletbe juttatásáig kellet a versenyzőknek a teljes ellátási láncot megtervezniük. A feladat szállítmányozási része úgy épült fel, hogy az a DSV által kínált szolgáltatások használatával volt lefedhető. A verseny győztese az lett, aki mindezt a legalacsonyabb költséggel tudta teljesíteni. A megvalósításra 24 óra állt a diákok rendelkezésére. A megmérettetést szakmai előadások, gyárlátogatások és játékok is színesítették.

A koperi kikötőbe látogathatnak középiskolások a DSV Magyarország felajánlásából

Az első csapat nyereménye, azaz a fődíj egy koperi kikötőlátogatás volt, amelyet a DSV Magyarország biztosít a diákok részére. Emellett számos ajándékcsomag, valamint ajándékutalvány került kiosztásra, a DSV logisztikai társasjátéka és ajándékcsomagjai mellett.

„Az idei év nagy újdonsága, hogy a felvételi rendszer változásának köszönhetően az első 10 csapat fejenként 20-20 pont többletpontot kap, a 11-20. csapat tagjai pedig 10-10 pontot kapnak” – hívta fel a figyelmet Molnár Ákos, aki hozzátette, hogy a díjak és a többletpontok mellett a verseny remek lehetőséget nyújtott arra is, hogy annak résztvevői tapasztalatot szerezhettek arról, hogyan boldogulhatnak majd el könnyebben a jelenkor logisztikai kihívásai között. Emellett pedig a valós munkakörnyezet kihívásaiba is betekintést nyerhettek, mely által felkészültebben léphetnek majd a munka világába.

DSV

- Hirdetés -