- Hirdetés -

- Hirdetés -

Bekapcsolja az East-West Gate terminált az EUROGATE a nemzetközi vasúti logisztikai hálózatba

Fényeslitkén át vezet az út Hamburgba, Duisburgba, Münchenbe, Bécsbe és Aradra is

Együttműködési megállapodást kötött Európa vezető konténerterminál-üzemeltetője, a EUROGATE Csoport hazai vasúti leányvállalata, az EUROGATE Rail Hungary Zrt. (ERH) az East-West Gate (EWG) beruházójával, hogy a fényeslitkei terminált bekapcsolják európai vasúti áruszállítási útvonalhálózatba. A megállapodással az ERH ügyfelei számára közvetlen vasúti kapcsolat jön létre a kontinens legnagyobb és legmodernebb szárazföldi terminálja, az EWG és számos nagy európai terminál között. Emellett az EWG Fényeslitkéről keleti irányba is közvetlen kapcsolatot biztosít az ERH ügyfeleinek.

Az EUROGATE Rail Hungary Hamburg, Duisburg, München, Bécs, Budapest és Arad, valamint a fényeslitkei EWG terminál között kínál közvetlen kapcsolatot vasúti áruszállításra, ezen felül az ERH ügyfelei igénybe vehetik az EWG átrakodási és tárolási szolgáltatásait. A megállapodás a vasúti logisztikai együttműködés mellett technológiai tudástranszferre is kiterjed. A legmodernebb technológiával épült EWG beruházója megosztja működési tapasztalatai az EUROGATE-tel az 5G-magánhálózatról, a távoli daruműködtetésről, a virtuális szimulációról és más modern logisztikai fejlesztésekről.

Az együttműködési megállapodást Christopher Beplat, az ERH anyavállalata, az EUROGATE Intermodal GmbH ügyvezető igazgatója és Tálosi János, az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója írta alá.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Ezzel a megállapodással nemcsak kulcsfontosságú új piacok irányába biztosítunk kapcsolatot ügyfeleinknek, hanem az EWG értékes technológiai tapasztalata segít abban, hogy az iparág élvonalában maradjunk” – mondta Christopher Beplat.

„Az EUROGATE-tel létrejött együttműködés nemcsak az EWG, hanem az egész magyar vasúti logisztika számára fontos, hiszen bekapcsoljuk Magyarországot a nemzetközi vasúti logisztikai hálózatba” – hangsúlyozta Tálosi János.

Magyarország egyre fontosabb szerepet tölt be a kelet-nyugati kereskedelemben: az áruforgalom az elmúlt néhány évben jelentősen bővült, és az EWG tovább növeli a Magyarországon keresztül történő szállítás vonzerejét.

Végső fázisban a próbaüzem Európa legmodernebb terminálján

A fényeslitkei East-West Gate terminálon már végső fázisban van a hatósági engedélyezést megelőzően a technológiai berendezések próbaüzeme. A terminálon minden a terveknek megfelelően működik: 5G-kapcsolaton keresztül, távolról, egy ultramodern operátori teremből irányítják az óriásdarukat, valamint a vasúti és közúti beléptetőkapukat. A 3D-s digitális ikerterminál valós időben nyomon követi a terminálon zajló folyamatok, és jelez, ha rendellenességet tapasztal. A terminál várhatóan júniusban nyílik meg a szükséges vasúthatósági engedélyezést követően.

East-West Gate

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet