- Hirdetés -

- Hirdetés -

Biztonságot elősegítő kommunikatív jelzések a gyárakban

Kijelenthetjük, hogy a biztonságos munkavégzést az összes vállalat biztosítani akarja a munkatársai részére. A DURABLE különböző termékei kommunikatív jelzésekkel segítik ezt elő. A feliratok, biztonsági jelek és bemutatótábla-tartórendszerek hozzájárulnak a komfortos, biztonságos és hatékony munkavégzéshez.

Feliratozás a gyárakban és az üzemekben

Gyárakban és üzemekben rendkívül fontos a megfelelő információ átadása a munkatársak és látogatók számára. Különböző termékek címkéi, raklapok jelölése, padlójelölő alakzatok és szalagok segítik a könnyű eligazodást. Az ipari kommunikáció nemcsak a tájékozódást segíti, hanem növeli a biztonságot is.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Sokszor olvashatunk emberi mulasztás miatt történő munkabalesetről. Ez sokszor az információ hiánya miatt következik be. Ha nem a megfelelő útvonalon közlekedünk – ami esetleg a gépek számára van fenntartva – könnyen sérülést szenvedhetünk. Ezért is fontos, hogy minél kommunikatívabbak legyenek a jelölések a gyárban, üzemben vagy raktárban. A biztonság pedig hatékonyságot hoz magával, ugyanis például a munkásoknak kevésbé szükséges odafigyelnie a látogatókra stb.

Fontos a biztonsági jelek használata

A biztonság minden vállalat életében fontos szerepet játszik. A megfelelő kommunikációval a balesetek nagy része elkerülhető. A DURABLE éppen ezért fektet nagy hangsúlyt a különböző biztonsági jelzésekre. Tehát ahol védőfelszerelés szükséges, vagy éppen illetékteleneknek tilos a belépés és még sorolhatnánk, mi mindenre van szükség egy létesítményben, a DURABLE sokféle kommunikatív jelzései segítenek.

Bemutatótábla-tartórendszerek

A biztonságot nemcsak a figyelemfelhívó jelzések segítik elő, hanem a megfelelő információt biztosító bemutatóanyagok is. Ezek hagyományos módszert jelentenek az ipari területeken, például biztonsági előírások és használati útmutatók kihelyezésével. Általános felhasználása raktárakban, konyhákban, illetve gyárakban történik. A leírások jelentősége nem csökkent, hiszen folyamatosan változnak az eljárások, berendezések, amelyeknek az ismerete rendkívül fontos minden iparágban.

A bemutatótábla-tartórendszerek kifejezetten népszerű termékek, ugyanis a kötelezően kihelyezendő információkra helytakarékos megoldást nyújtanak, és nem képeznek fizikai akadályt a munkatársak számára. A rendszerezésben a VARIO termékek esetén a színek segítenek, így például a tűzvédelemmel kapcsolatos dokumentumok pirosok, a veszélyes anyagok kezelésére vonatkozó anyagok narancssárgák, a gépek használati útmutatója pedig kék. Ez csupán néhány példa, amely megmutatja, hogy milyen sokféle felhasználása lehetséges a bemutatótábla-tartórendszereknek.

Az immár 100 éves DURABLE folyamatosan fejleszti a termékei választékát annak érdekében, hogy aktuálisan használható megoldásokat kapjanak kézhez az ügyfelek. A vállalatok napi működését nemcsak a gyárakban, üzemekben és raktárakban segítik, hanem az irodákban is. Céljuk, hogy a jövőben is hozzáférhető, komplett megoldásokat nyújtsanak. A termékekben rejlő lehetőségek pedig korlátlanok, az aktuális problémákra minden esetben megoldást kínálnak.

Némethi Botond, NEW technology magazin

Akár ez is tetszhet