Blokklánc alapú startup keresi finanszírozóit

A WazirX indiai kriptotőzsde társalapítója, Nischal Shetty előrehaladott tárgyalásokat folytat, hogy új vállalkozását megfinanszíroztassa – adta hírül cikkében a TechCrunch.

Shetty 20 és 30 millió dollár közötti összeget szeretne összegyűjteni magvető finanszírozási körben a blokklánc startupjának, a Shardeumnak – állította a névtelenséget kérő forrás, és hozzátette, hogy a tárgyalások még folyamatban vannak és bizalmasak. A finanszírozási kör a startupot körülbelül 200 millió dollárra javasolja értékelni – vélekedett a forrás.

Shetty megerősítette, hogy a startup tárgyalásokat folytat a finanszírozás felvételéről, de elmondta, hogy a kör még nem zárult be.

- Hirdetés -

„Jelenleg egy top kockázati tőkebefektetővel dolgozunk egy folyamatban lévő finanszírozási körben. Bár még nem zárult le, nagyszerű támogatásra számítunk a Shardeum esetében, hogy a blokklánc technológiát gyorsabbá, okosabbá és mindenki számára könnyebben használhatóvá tegyük” – mondta Nischal Shetty egy szóvivőn keresztül kiadott nyilatkozatában.

„Alig várjuk, hogy további részleteket osszunk meg arról, hogyan dolgozunk azon, hogy felpörgessük a csapatunk bővülését, és felgyorsítsuk a Web3 elfogadását a fejlesztők és felhasználóik számára.”

A Shardeum megpróbálja megoldani a legtöbb blokkláncot érintő trilemmát, ahol a skálázhatóság, a biztonság és a decentralizáció között kell prioritást felállítaniuk, de legjobb esetben is csak két ilyen tulajdonságot választhatunk.

A Shardeum a sharding nevű technikát alkalmazza, amely a hálózatot shardokra osztja fel, így több tranzakciót lehet párhuzamosan feldolgozni, ellenőrizni és validálni – magyarázta a startup a TechCrunch-nak.

A startup blokklánca – amely jelenleg teszthálózatként működik – célja, hogy EVM-kompatibilis legyen, és proof-of-stake és proof-of-quorum konszenzusmechanizmusokat használjon a hálózat üzemeltetési költségeinek csökkentése érdekében, valamint háromféle – validáló, archiváló és készenléti – csomópontra támaszkodjon a hálózatában.

A Shardeum arra számít, hogy 100000 csomóponttal több mint 100000 tranzakciót lesz képes feldolgozni másodpercenként, és 10 másodperces késleltetési időt fog tartani. Az L1 blokklánc emellett lehetőséget biztosít majd arra, hogy az Ethereum-fejlesztők átállhassanak a Shardeumra – közölte a vállalat.

A startup két, az ügyet ismerő forrás szerint kezdetben az indiai és a feltörekvő piacokat tervezi megcélozni. Célja, hogy az októberben kezdődő negyedévben mainnet indítást hajtson végre, és több mint 500 millió SHM tokent dobjon piacra.

Némethi Botond, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet