- Hirdetés -

- Hirdetés -

Bővíti telephelyét a Favorit Lubricants Kft.

Képünk illusztráció!

Csaknem 300 millió forintos beruházással bővíti telephelyét a kenőanyagokat és fagyálló folyadékokat gyártó Favorit Lubricants Kft. a Tolna megyei Pálfán – közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Tóth Gábor ismertette, a kft. a jelenlegi 600 négyzetméteres raktár- és gyártócsarnoka mellé újabb, 650 négyzetméteres csarnokot épít, amely nyárra készül el. Emellett automata töltősort, tartályokat, vízkezelőt, hordóürítőket és -szivattyúkat szereznek be. A társaság a beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz 203 millió forintos támogatását használja fel.

Az 1997-ben alapított dunaújvárosi székhelyű, 20 fős kisvállalkozás évente mintegy 6000 tonna kenőanyagot, hűtőfolyadékot, szélvédőmosót állít elő. A bővítésnek és a technológiai fejlesztésnek köszönhetően az előállított mennyiség 40-50 százalékkal nő majd – jelezte az ügyvezető.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A cég árbevételének 60 százaléka származik saját gyártású fagyálló hűtő- és szélvédőmosó folyadékok értékesítéséből. A kft. 2021-ben 982 millió forint nettó árbevételt ért el, a 2022. évi árbevétel 1,1 milliárd forint körül alakul – közölte a cégvezető.

MTI

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet