cargo-partner és Lufthansa: Első szállítás a fenntartható repülőgép-üzemanyag felhasználásával

A cargo-partner egy átfogó, mindenre kiterjedő környezetvédelmi, társadalmi, valamint vállalatirányítási stratégiát követ, és évek óta a környezetbarát szállítási technológiákat részesíti előnyben. A nemzetközi logisztikai és szállítmányozási vállalat fennállása óta először egy olyan légi szállítást bonyolított le, amit klímasemleges módon, fenntartható repülőgép-üzemanyag (angolul: Sustainable Aviation Fuel, rövidítve: SAF) felhasználásával és az üzemanyag-ellátás során keletkező CO₂-kibocsátás ellensúlyozásával bonyolított le.

A repülőgép a cargo-partner szállítmányával 2022 végén indult útnak Bécsből, a texasi Dallas Fort Worth nemzetközi repülőtérre. A fedélzeten lévő 340 kg össztömegű kozmetikai áru légi szállítmányozását a cég egyik osztrák ügyfele megbízásából kezelte. „Örömünkre szolgál, hogy régi partnerünkkel, a Lufthansával közösen tehettük le a fenntartható szállítmányozási technológia első fontos mérföldkövét. Mindkét vállalat számára ez volt az első szállítás, amely a SAF-előírások betartásával indult el Bécsből. Ezzel a kezdeti lépéssel szeretnénk közösen előkészíteni az utat a CO₂-semleges szállítmányozás és logisztika irányába.” –mondta Jo Feiks, a cargo-partner Globális Légi Szállítmányozási Igazgatója.

A SAF előállítása során több alkalmazható eljárásokról és nyersanyagokról beszélhetünk. A biokerozint például maradék- és hulladék anyagokból készítik, mint háztartási hulladék, fáradt olajok vagy zsiradékok. A fosszilis üzemanyagok felváltására használt alternatív üzemanyagok más CO₂-kiegyenlítő intézkedésekkel kombinálva 100%-ban klímasemleges szállítmányozást eredményezhetnek. „Reméljük, hogy sok ügyfelünket ösztönözhetjük arra, hogy a fenntartható üzemanyagokkal történő szállítmányozást válasszák. Mi, a cargo-partnernél izgatottan várjuk a további projektjeinket a Lufthansával” – tette hozzá Jo Feiks.

- Hirdetés -

cargo-partner