Cél: zéró kibocsátás 2050-ig

A Total bejelentette legújabb célkitűzését, miszerint 2050-ig nettó zéró kibocsátást érne el a társadalom segítségével világszerte az összes üzleti tevékenységében, amely vonatkozik a vállalat termékeire és a fogyasztók számára előállított energiára egyaránt.

A Total S.A. és az intézményi befektetők – a Climate 100 + globális befektetői kezdeményezés résztvevői – által kidolgozott közös nyilatkozat révén a Total 3 fő lépést tesz a cél elérése érdekében:

3 fő lépés a nettó zéró kibocsátásért:

- Hirdetés -

  • Nettó zéró kibocsátás a Total üzemeltetésében világszerte 2050-ig vagy annál hamarabb
  • A nettó zéró kibocsátás az összes olyan termék és energiatermék esetében, amelyet a TOTAL ügyfelei használnak Európában 2050-ig vagy annál hamarabb
  • Az összes TOTAL fogyasztó által világszerte felhasznált energiatermékek átlagos szén-dioxid kibocsátásának mértéke legalább 60%-kal csökken 2050-ig (kevesebb, mint 27,5 gCO2 / MJ) – 2030-ra 15% -kal, 2040-re pedig 35% -kal

Ezt az célt támasztja alá az a stratégia, amely szerint a Total szélesebb portfólióval rendelkező energiatermelő vállalattá fejlődne, üzleti tevékenységének integrált részeként olaj- és gázipari, alacsony szén-dioxid-kibocsátású villamosenergia- és karbonsemleges megoldásokkal. A Total szilárdan hisz abban, hogy az alacsony szén-dioxid-kibocsátású stratégia versenyelőnyt biztosít, amely hosszú távú értéket teremt a részvényesek számára.

Ez a stratégia már 2015 óta működik, amely szerint a Total vezető szerepet tölt be a 2015 óta elért 6%-os csökkentésével. Jelenleg a vezető vállalatok körében a legmagasabb célkitűzést határozza meg, miszerint szén-dioxid-intenzitás 2050-re kevesebb, mint 27,5 GCO2 / MJ értékű lesz. 

Patrick Pouyanné, az igazgatóság elnökeként kijelentette: „Az energiapiacok változását az éghajlatváltozás, a technológia és a társadalmi elvárások irányítják. A Total elkötelezett abban, hogy hozzájáruljon a kettős kihívás megoldásához, azaz több energiát biztosítson kevesebb kibocsátással. Elhatároztuk, hogy előremozdítjuk az energiaátmenetet, miközben a részvényesi érték is növekedik. Bejelentettük az új éghajlattal kapcsolatos célkitűzésünket, miszerint a társadalommal közösen 2050-ig elérjük a zéró kibocsátást. Az Igazgatóság úgy véli, hogy a Total globális ütemterve, stratégiája és intézkedései olyan utat mutatnak, amely összhangban áll a Párizsi éghajlati egyezmény céljaival. Elismerjük az elkötelezettség pozitív szerepét és nyitottak vagyunk a párbeszédre a befektetőkkel, mint ahogy azt az elmúlt hónapokban tapasztaltuk a Climate 100+ esetében. Elfogadjuk, hogy részvényeseink és a társadalom szélesebb körű bizalma elengedhetetlen ahhoz, hogy a Total vonzó és megbízható hosszú távú befektetés maradjon. És csak akkor tudunk továbbra is világszínvonalú befektetés maradni, ha leghatékonyabban részt veszünk az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő előmozdításában. Ez az oka annak, hogy munkatársaink a Totalnál már azon tevékenykednek, hogy lehetőségeket keressenek a kibocsátásunk csökkentésére, termékeink fejlesztésére és új, alacsony szén-dioxid-kibocsátású vállalatok fejlesztésére”.

A kötelezettség vállalást miszerint a Total Európában zéró kibocsátású vállalattá válna, így kommentálta: „Mivel az EU azt a célt tűzte ki, hogy 2050-ig elérje a nettó nulla kibocsátást, és ezzel előkészítse az utat más régiók számára, hogy idővel ők is széndioxid-semlegessé váljanak, a Total vállalja, hogy minden vállalata semleges lesz Európában. Azzal, hogy a Total úgy dönt, hogy elfogadja az európai társaság státuszát, egy példás európai vállalati polgár akar lenni, aki aktívan támogatja az EU-t a zéró kibocsátás 2050-ig történő elérésében. A Total más vállalkozásokkal fog együttműködni, hogy lehetővé tegye az energiahasználat szénmentesítését.”

A Total megerősíti azt a célkitűzését, hogy 2025-re megújuló generációs bruttó kapacitása 25 GW lesz, és továbbra is bővíteni fogja üzleti tevékenységét, hogy vezető szerepet töltsön be a megújuló energia területén. A Total jelenleg a tőkebefektetése több mint 10% -át alacsony szén-dioxid-kibocsátású villamosenergiára fordítja, amely a legmagasabb szint a legnagyobb társaságok között. Az energiaátmenethez való aktív hozzájárulás érdekében 2030-ra vagy annál hamarabb a Total tovább növeli 20%-kal az alacsony szén-dioxid-kibocsátású villamosenergia-termelést támogató tőkebefektetését.

Total

- Hirdetés -

- Hirdetés -