- Hirdetés -

- Hirdetés -

CES 2022: világít és erősíti a hangot a Razer szájmaszkja

A gamerek egyik kedvenc laptopgyártója rendkívül széles színskálán villogó fénygyűrűkkel és sikoltáseffekttel is ellátta új termékét, ami a korábban bemutatott Zephyr továbbfejlesztett változata (másfélszeres áron), és egy FFP2-es maszk hatékonyságával óvja viselőjét a kórokozóktól – számolt be a Gizmodo.

Az idei CES-en bemutatott Zephyr Pro egy olyan RGB-színekben világító, sötétben az arcot is megvilágító eszköz, ami a cégtől szokatlan módon nem áll meg a koncepció szintjén (mint a vele egy időben megjelent Project Sophia gamer asztal), hanem piacra is dobják. Mondjuk az elődjét szintén meg lehetett vásárolni, de hamar hiánycikké vált, hiszen a disztopikus megjelenés és a hozzá kapható UV-fertőtlenítős töltőtok az okosszájmaszkok igazi úttörőjévé tette, és annak ellenére is hisztérikus sikert aratott, hogy hiányzott belőle a koncepcióban még szereplő hangerősítő funkció. Az új változat már tudja.

A Razer nem elégedett meg azzal, hogy csak a játékőrülteknek kedvezve gondolja újra a hétköznapi viseletté vált szájmaszkot. Igazán hasznos funkciókkal látta el a Zaphyrt, majd a most megjelent Pro változatot is, ami már egyméteres távolságon túlra képes 60 decibellel erősíteni a viselője hangját. Ez a COVID kezdete óta nehézkes kommunikációt segíti, hiszen mutass akár csak egy embert, aki 2020 eleje óta még egyszer sem volt kénytelen üvölteni a maszk mögül, hogy megértesse magát. A funkció energiatakarékossági okokból egy külső gombbal bármikor kikapcsolható – hasonlóan a korábbinál nagyobb FFP2-es szűrőkön lévő fénygyűrűkhöz. A megjelenésében már tényleg gázmaszkra emlékeztető készülék „pogácsái” azért nőttek nagyot a Pro verzióban, mert a kilégzőrácsok szegélyébe kerültek a hangszórók, míg a mikrofon a szilikon formaburkolatban kapott helyet.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Zephyr 99 dollárba került, de a Pro már 150-et fog kóstálni, és ehhez jön még 30 dollár minden egyes filtercsomagért, ami tíz darab, egyenként három napig használható szűrőt rejt. Az új okosmaszk a gyártó ígérete szerint még ebben az évben megvásárolható lesz.

Gábor János, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet