- Hirdetés -

- Hirdetés -

CO2 semlegessé válik a DMG MORI gyártása

A fenntarthatóság és a mindenre kiterjedő szabályozás melletti kiállás a környezetvédelemért a DMG MORI számára is kiemelten fontos, ezért bejelentették: 2021-től minden gépük gyártása teljesen klímasemleges lesz, a nyersanyagok felhasználásától a szállításig. A DMG MORI emellett biztosítja a legmagasabb fokú energiahatékonyságot az ügyfelei számára. Az általuk előállított gépek kulcsszerepet játszanak a zöld technológiák előállításában.

„Az éghajlat védelme mindannyiunkat érintő téma. A technológiai fejlesztések és a környezetvédelem kéz a kézben járnak. A DMG MORI éppen ezért teljes felelősséget vállal” – mondja Christian Thönes, a DMG MORI részvénytársaság igazgatóságának elnöke. „2021-től a gyártási megoldásaink teljes láncolata – a felhasznált nyersanyagoktól kezdve a gépeink leszállításáig a vevőinkhez – CO2 semleges lesz. A DMG MORI globális szinten így az elsők közé kerül a klímasemleges termékkel rendelkező vállalatok között. Gépeink energiahatékonyságát is folyamatosan fejlesztjük. A környezetbarát technológiák alkalmazásában világviszonylatban vezető szerepet játszunk.”

2020 májusa óta a DMG MORI vállalati karbonlábnyoma, amely a saját értékteremtését fedezi, klímasemleges. A japán-német szerszámgépgyártó minden területen elkerüli az emissziót, többek közt a modern fűtési, szellőztetési és hűtési koncepciók segítségével. Ugyanakkor a vállalat saját termelésű regeneratív energiát használ, és szinte minden helyszínen kizárólag megújuló energiával termelt árammal működnek. A fennmaradó CO2 kibocsátást, amelyet egyelőre nem lehet elkerülni, fenntartható, tanúsított klímavédelmi projektekbe való beruházásokkal kompenzálják.

Három terület a klímasemlegességért:

ZÖLDGÉP. A saját klímasemleges értékteremtése mellett a DMG MORI ellensúlyozni fogja az ellátási láncban 2021-től felmerülő szén-dioxid-kibocsátást, például olyan nyersanyagot gyártása során, mint az öntött acél. 2021. januártól az ügyfelek világszerte teljesen klímasemleges gyártású gépeket kapnak kézhez, bármely DMG MORI gyártóüzemből érkezzen az.

ZÖLD ÜZEMMÓD. A japán-német szerszámgépgyártó vállalat sok éve optimalizálja gépeinek energia- és emissziós hatékonyságát a speciális CELOS alkalmazás által, ami optimalizált alkatrészek segítségével történő fogyasztást jelent, mint például a LED világítás vagy éppen a minden egyes egységet irányító intelligens vezérlés révén. A DMG MORI termékei a kihelyezett telephelyeken, működésük közben sem károsak a környezetre.

ZÖLD TECHNOLÓGIA. A szerszámgépgyártó vállalat előremozdítja a zöld technológiák gyártását és továbbfejlesztését. A DMG MORI gépek segítségével gyártják többek közt a leginnovatívabb alkatrészeket, például a szélerőművek, vízerőművek, üzemanyagcellák vagy az elektromobilitás részére. A gyártó sok éven keresztül speciális tudásbázist épített ki ügyfelei teljes körű támogatására világszerte.

Némethi Botond, NEW technology

Akár ez is tetszhet