Csak a pontos szerszám hatékony

Képünk illusztráció!

Az elektronika iparágában elengedhetetlen a magas szintű precizitás. A különböző alkatrészek előállításához éppen ezért fontos, hogy minél korszerűbb technológiát alkalmazzanak. A vágószerszámok minősége nagyban hozzájárul a hatékonyság növeléséhez. A nyomtatott áramkörök – akár törékeny elemekkel ellátva – gyártásakor alkalmazott vágási technika precíz kivitelezésére alkalmas szerszám készítésével bízták meg a Sheldon Industries mérnökeit.

Az elektronikai paneleket többféle módon készítik. A Sheldon Industries partnerénél olyan metódust alkalmaznak, amelyben 400 mm-szer 400 mm-es, vagy 450 mm-szer 450 mm-es, vagy 300 mm-szer 300 mm-es egységekben beültetik a különböző elektronikai alkatrészeket. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy ezen komponensek egy része kerámiát tartalmaz, ami miatt a hajlításuk nehezen kivitelezhető.

A panelezés során több PCB-t (Printed Circuit Board) rendeznek olyan alapfelületre, amely a szabványos feldolgozógépbe illeszkedik. A tömbösített megoldással több, azonos vagy akár különböző méretű és formájú táblával dolgoznak. A módszer előnye, hogy lényegesen gyorsabb, valamint kevésbé költséges, mintha egyenként végeznék a lapokon a műveletet.

„Az alkatrészek merevsége miatt olyan megközelítést kellett alkalmaznunk, amelyet más gyártók nem voltak képesek teljesíteni” – részletezi Rigó Zoltán, a Sheldon Industries Zrt. SUA menedzsere. „Amikor egy elektronikai panelt 80 mm távolságban megtámasztunk, majd 1 mm-nyit lenyomjuk, az 1000 microstrain – ami az anyag megnyúlását hivatott kimutatni – csavaróerőt tesz ki. A mai szabályozások a 250-300 microstrain értéket írják elő, ami azt jelenti, hogy 0,2 milliméter lehet az alkatrész hajlítása a de-panelizáció során. Egy 400 mm-szer 400 mm méretű lapon akár száz darab lyukasztótüske is elhelyezkedhet, a vágás során pedig csupán 0,2 mm lehet a hajlása.”

A Sheldon Industries feladata az volt, hogy kitalálja azt a technológiát, amellyel képes a partnerük ilyen paraméterek ismeretében is gyártani. Az általuk előállított szerszámmal elérhető a 200 microstrain, amely jelentősen a megadott értéken belül található. Ezt a lényeges különbséget annak köszönhetik, hogy a pontosság, a merőlegesség és a síklapúság kritériumait magas szinten képesek teljesíteni. A sorjázás és az élletörés pontos elvégzésével olyan szerszámot tudott biztosítani a Sheldon Industries, amely minden kritériumnak megfelelt.

A vágószerszámok piacán rengeteg alacsonyabb minőségű termék található, ami miatt a gyártó vállalatoknak nehéz megtalálnia a legmegfelelőbb partnert. A Sheldon Industries progresszív filozófiájának köszönhetően a tökéletes szerszámot használhatja ügyfelük, ami jelentős hatékonyságnövekedést eredményez.

Sheldon Industries

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#