Csúcsra járatja Magyarország legnagyobb vasöntödéjét a Busch-Hungária

Folyamatos modernizáció hajtja a fejlődést

Forrás: Busch-Hungária

Több mint 5.000 tonna öntvény előállításával Magyarország legnagyobb vasöntödéje szinte a teljes rendelkezésre álló termelési kapacitását kihasználta júniusban. A Busch-Hungária győri üzeme tavaly története egyik legsikeresebb évét zárta, de még így is sikerült az idén kétszer megdöntenie korábbi termelési és hatékonysági csúcsait. A várakozásokat meghaladó eredményeket következetes beruházási stratégia alapozta meg, és műszaki, technológiai, valamint a munkavégzést megkönnyítő beruházások teszik lehetővé.

„Termelési kapacitásaink évente 60 ezer tonna gömbgrafitos öntvény előállítását teszik lehetővé, így 2022 júniusában 5.037 tonna, a vevői igényeknek megfelelő termék gyártásával megközelítettük a maximumot. Természetesen nem minden hónap hoz újabb rekordot, de a fejlődés nagyságrendjét jól jellemzi, hogy június hónapban 38%-kal magasabb volt a termelési volumen, mint az év első öt hónapjában. Mindezt folyamatos műszaki fejlesztésekkel, a hatékonyság növelését és a precíz munkavégzést segítő beruházásokkal, például robotizálás fokának emelésével értük el. Nem utolsósorban pedig 320 kollégánk elkötelezett és lelkiismeretes munkájának köszönhetjük” – értékelte az eredményt Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A Busch-Hungária tizenöt éves működésében abszolút rekordot jelent a júniusban előállított 5.037 tonna késztermék. Ez volt ugyanis az első alkalom, hogy a termelés meghaladta az ötezer tonnát egy hónapban. Az idei március hatékonysági szempontból szintén kiemelkedő volt, akkor a cég formázósora új csúcsot állított fel, átlagos napi 2.111 formázott és öntött szekrénnyel. A Busch-Hungária Kft. 2022 első hat hónapjában már több mint 23 ezer tonna öntvényt gyártott, ami a tavalyi csúcsdöntő év 43 ezer tonnás összeredményéhez képest is volumennövekedést vetít előre.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Magyarország legnagyobb öntödéjét világszínvonalúra fejlesztjük, amit folyamatos, komplex beruházási stratégiával valósítunk meg. Idén egy újabb hosszú távú beruházási és fejlesztési ciklust indítottunk el, melynek fókuszában a hatékonyságnövelés és a munkakörülmények javítása áll. Az üzemi munkavégzést megkönnyítő fejlesztések közül több fontos projekt már a megvalósítás szakaszában jár. Megtörtént egyes tevékenységek robotizálása, folyamatban van az eszközpark jelentős fejlesztése, valamint a levegőminőség javítása és a világítás korszerűsítése az öntöde teljes területén. Az újításokkal úgy segítjük a kollégáinkat, hogy az hatással vannak az eredményeinkre is. Emellett több területen optimalizáljuk az üzemi folyamatokat és dolgozunk további nagy értékű technológiai beruházások előkészítésén” – tette hozzá Hegymegi Dávid.

A Busch-Hungária Kft. az előző, 2021-ben lezárt beruházási periódusban több mint 19 millió euró értékben hajtott végre fejlesztéseket. Ennek eredményeként a vállalat tavaly több mint 30 százalékkal növelte a vasöntöde olvasztási kapacitását, iparági viszonylatban is élvonalbelinek számító szintre, 80 százalék fölé emelte az formázósor üzemi hatékonyságát többek közt a kimagasló műszaki rendelkezésre állással. A Busch-Hungária pénzügyi értelemben is erős évet tudhat maga mögött, árbevétele 2021-ben csaknem 66,5 millió euró volt.

Busch-Hungária

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#