- Hirdetés -

- Hirdetés -

Digitális átállásban segítenek a SES Networks és az Orange közösen nyújtott szolgáltatásai

Az Orange tengerhajózási ügyfelei mostantól nagyobb kapacitású, a SES Networks és az Orange által közösen nyújtott műholdas konnektivitási szolgáltatásokkal gyorsíthatják fel digitális átállásukat. Az innovatív megállapodás keretében az Orange a saját globális infrastruktúráját a SES Networks Skala Global Platformja által biztosított globális hálózati lefedettséggel integrálja.

Az ily módon egyesített hálózatok lehetővé teszik, hogy az Orange tengerhajózási ügyfelei költséghatékony módon bővítsék sávszélességüket a zökkenőmentesen működő, mindenütt elérhető globális szolgáltatások igénybevételével. A szolgáltatásoknak köszönhetően az IoT-t és a mesterséges intelligenciát kiaknázó új technológiák mellett peremhálózati és felhőalapú alkalmazásokat is bevethetnek a fedélzeten.

Az Orange biztonságos digitális hálózati infrastruktúrájának és a SES Networks Skala Global Platformjának egyesítése mindenhol lehetővé teszi a megbízható, nagyteljesítményű szélessávú szolgáltatások nyújtását, a fejlett piacoktól kezdve a Föld legnehezebben elérhető pontjaiig. (A Skala Global Platform egy következő generációs technológiai platform, amely egy globális földfelszíni hálózat által összekötött több geostacionárius műholdon és átjárón keresztül biztosít az egész világra kiterjedő lefedettséget.) Ez megerősíti az Orange azon törekvését, hogy kulcsszereplővé váljon a tengerhajózási szektor számára nyújtott megoldásokban.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A tengerhajózási iparág gyors technológiai változás küszöbén áll, ami a versenyképességük megőrzése érdekében digitális megoldások széles körének alkalmazására kényszeríti a hajózási vállalatokat. A hajóflotta-üzemeltetőknek az optimális teljesítmény, hatékonyság és megbízhatóság biztosítása érdekében automatizálniuk és digitalizálniuk kell a fedélzeti folyamatokat.

Ez a megállapodás tovább erősíti az Orange vállalatcsoport és a SES Networks között az elmúlt néhány évben kialakított partneri együttműködést. Az Orange a SES innovatív, közepes magasságú pályát (MEO) használó O3b műholdas rendszerét, valamint a SES geostacionárius műholdjait alkalmazva biztosít globális szinten szinte száloptikás minőségű, alacsony késleltetésű szolgáltatásokat a bányászati szektorban működő ügyfeleinek. Az Orange emellett a SES MEO és GEO szolgáltatásait használva biztosít nemzetközi összekapcsolhatóságot ott, ahol szükséges, valamint Afrika távoli területein is ezekre a szolgáltatásokra építve nyújt mobilszolgáltatásokat. Az Orange továbbá a világ első telekommunikációs szolgáltatójaként alkalmazza majd az O3b mPOWER rendszert, a SES következő generációs, közepes magasságú pályát (MEO) használó műholdas rendszerét, amely a tervek szerint 2022 második felében válik kereskedelmi használatra elérhetővé.

„Az Orange-nál továbbra is úgy gondoljuk, hogy a műhold egy jövő-orientált technológia, és hogy az iparágban látható számos új innovációnak köszönhetően növekvő szerepet tölt majd be a telekommunikáció területén, akár Afrikában, akár a fejlettebb területeken, például Európában vagy Észak-Amerikában, vagy akár specifikus iparágakban, például a tengerhajózásban. Ezért örömmel erősítjük meg a SES-szel fennálló partneri együttműködésünket, hiszen ezzel új elemmel bővíthetjük az Orange általános küldetését, mely szerint intelligens, nyílt és innovatív hálózatok kiépítésével támogatjuk vállalati ügyfeleink digitális átalakulását, és a lehető legnagyobb számú ember számára biztosítunk hozzáférést a digitális eszközök használatához” – fejtette ki Jean-Luc Vuillemin, az Orange nemzetközi hálózati infrastruktúrákért és szolgáltatásokért felelős ügyvezető alelnöke.

„Tekintettel arra, hogy a digitalizáció következő szakaszába lépve a kereskedelmi hajózási szektor globális szintű, csúcsminőségű összekapcsolhatóságot keres a mesterséges intelligenciát alkalmazó és más automatizált technológiák további alkalmazásához, igen helyénvalónak tűnik a SES-szel fennálló partnerségünk kiterjesztése, mert ezzel újabb izgalmas innovációk előtt nyitjuk meg a kaput tengerhajózási ügyfeleink előtt.”

„Az elmúlt években szorosan együttműködtünk az Orange vállalatcsoporttal, hogy világszerte nagyteljesítményű konnektivitási szolgáltatásokat biztosíthassunk a különféle iparágakban tevékenykedő ügyfeleik számára. A partnerünkként ők voltak az első olyan telekommunikációs vállalat, akik a közeljövőben bevezetendő O3b mPOWER rendszerünk mellett tették le a voksukat, és most, a Skala Global Platformunkon együttműködve a SES az összekapcsolhatóság új szintjét biztosítja majd, zökkenőmentes, megbízható globális lefedettséget kínálva a tengerhajózási iparágban tevékenykedőknek. A rugalmas szélessávú megoldásunk minden olyan akadályt ledönt, amely eddig visszatartotta a hajótulajdonosokat attól, hogy realizálhassák a digitális eszközökbe fektetett beruházásaik teljes értékét” – mondta John-Paul Hemingway, a SES Networks vezérigazgatója.

SES

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet