Digitális intralogisztika testközelben

Miután a koronavírus miatt a LogiMAT nemzetközi intralogisztikai kiállítás lemondásra került, a Jungheinrich megszervezte ügyfelei és minden érdeklődő számára első virtuális kiállítását. A látogatóknak ily módon online lehetőségük nyílt az innovációkat úgy megismerni, mintha egy kiállításon vettek volna részt.

Összehangolt automatizálás

„A kiállítások, vásárok mindig óriási élményt jelentenek ügyfeleinknek és látogatóinknak. Mivel most átmenetileg sajnos nem érdemes nagyszabású rendezvényeket látogatni, rövid határidőn belül létrehoztunk egy virtuális kiállítást.”- nyilatkozta Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója.

- Hirdetés -

A bemutatott újdonságok között szerepelt az ERC 213a típusú automata gyalogkíséretű targonca. Kompakt szerkezetének köszönhetően kiválóan alkalmas szűk környezetben is az automatizált szállítási folyamatokhoz. A modern lítiumion-technológia rendkívül magasszintű rendelkezésre állást biztosít. A 2,8 kW teljesítményű váltóáramú motor folyamatos teljesítményt nyújt, az elektromosan szabályozott emelőmotor pedig lágy emelést biztosít akár 4400 mm magasságig. Az acélváz és a zárt keretszerkezet különlegesen robusztus külsőt ad az ERC 213a típusnak. Számos biztonsági rendszer, mint például az alapfelszereltséghez tartozó személyvédelmi szkenner ellenőrzi az útvonalat menet közben. A személyvédelmi kamerák új elhelyezése érintésmentes biztonságot nyújt az AGV körül meghajtás- és teherirányban, valamint kanyarmenetben is. A navigáció lézerrel működik. Az útvonalon vagy az automata tágabb környezetében elhelyezett reflektorpanelek biztosítják a tájékozódást. Az ERC 213a típusú AGV-t a Jungheinrich a már jól bevált szériagép alapján fejlesztette ki. A megbízható alapgép előnyt jelent az automatizálást választó ügyfelek számára a magasszintű alkatrészellátásnak köszönhetően. Az AGV könnyen csatlakoztatható már működő IT-struktúrába vagy önálló targoncaként is alkalmazható.

Együttműködés a DMG MORI-val

A Jungheinrich egy teljesen új típusú együttműködést kötött a DMG MORI szerszámgépgyártó vállalattal. A PH AGV vezető nélküli szállítórendszer egy új korszak kezdetét jelenti a rugalmas, automata, üzemen belüli logisztikában, ahol az anyagáramlás és a gyártás egymással összeolvad. A gép alapja a Jungheinrich EKS 215a típusú automata targoncája. Az AGV a szerszámgép-raklapokat teljesen automatizáltan rakodja be és ki a DMG MORI szerszámgépeinél. A két vállalat által közösen kifejlesztett autonóm raklapkezelő rendszer precíz lézernavigáció segítségével tájékozódik és teljesen szabadon mozog a gyártócsarnokokban, önállóan optimálisan a gépekhez igazodik. Ez meggyorsítja az anyagáramlást és rugalmasabb, hatékonyabb folyamatokat eredményez a gyártásban.

Biztonság és hatékonyság

A virtuális kiállítás másik központi témája az asszisztensrendszerek, amelyekkel a Jungheinrich tehermentesíti ügyfeleinek mindennapi munkavégzését és növeli a raktárban a hatékonyságot, valamint a biztonságot.

A lítiumion-technológia területén a Jungheinrich bemutatta legújabb gépeit és energiamegoldásait. – Mindenki előnyhöz juthat és előnyhöz kell jusson a jövőbe mutató lítiumion-technológiának köszönhetően. Megmutatjuk partnereinknek, hogyan tudják egyszerűen optimalizálni az energiaháztartást raktárukban – nyilatkozta Michael von Forstner, a Lítiumion Program Management vezetője.

Jungheinrich