- Hirdetés -

- Hirdetés -

Digitális összefogással a koronavírus ellen 

A koronavírus-járvány által okozott nehézségek leküzdésére Digitális Összefogást hirdetett az Innovációs és Technológiai Minisztérium a következő szervezetek részvételével: Mesterséges Intelligencia Koalíció, Digitális Jólét Program, 5G koalíció, Infotér, Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Hírközlési Érdekegyeztető Tanács, IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért.  

A Digitális Összefogás a jelenlegi nehéz helyzetre kíván modern megoldást nyújtani. A digitalizáció eddig is rohamléptekkel terjedt, és szerves részét képezte a vállalatok életének. A koronavírus elleni védekezés viszont gyorsabb reakcióra kényszeríti a szereplőket. Fő célkitűzésük, hogy a távoktatás, illetve -munkavégzés minél gördülékenyebben folyhasson, továbbá hogy elősegítsék a legveszélyeztetettebb idősebb korosztály védelmét. 

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: „Digitalizáció nélkül a XXI. század nem képzelhető el. Saját maguk vagy mások védelmében rengetegen maradnak otthon, így a megszokottnál többet és többféleképpen használják a digitális eszközöket és szolgáltatásokat – és ez  így is van jól. Így tesz a tantermen kívüli digitális oktatásban tanuló diák, a távmunkában dolgozó szülő és az a nagyszülő, aki a saját jól felfogott érdekében kizárólag online tart kapcsolatot a családjával. Széles tömegek számára váltak alapvető szükségletté a digitális megoldások. Sokféle kihívás kezelhető, probléma enyhíthető, orvosolható digitális eszközökkel és szolgáltatásokkal. A jelenlegi helyzet az egymásra utaltságunkra, az együttműködés, a közös fellépés szükségességére emlékeztet bennünket, de egyben kiemelkedő lehetőséget is jelent a digitális munkakörnyezet és tanulás létrehozására és erősítésére.” 

A kapcsolattartás, az információszerzés elengedhetetlen ebben a vészterhes időben. A Digitális Összefogásra óriási szükség van, hiszen az oktatás fenntartása, az idősebb korosztály segítése, a távmunka könnyebbé tétele a cél. Számos cég nyújtott segítséget az élet könnyebbé tételéhez a megváltozott körülmények között – gondoljunk csak a felhasználható adatmennyiség növekedésére. A napi kapcsolat és működés ne szakadjon meg, hanem folytatódjon a modern technológiák felhasználásával. 

Némethi Botond/Okosipar.hu 

Akár ez is tetszhet