- Hirdetés -

- Hirdetés -

Digitalizációs díj az élenjárónak – A DMG MORI-t jutalmazták

A Microsoft és a Roland Berger nevéhez fűződő „Intelligens gyártási díj 2020” az „Elképzelés” kategóriában méltó gazdára talált.

Az Intelligens gyártási díjjal a Microsoft és a Roland Berger vállalatok az ipari digitalizálás kiemelkedő projektjeit díjazzák. A kitüntetés az egyedi gyártás, valamint a feldolgozóipar vagy az autóipar digitalizálásának innovatív megoldásait honorálja. Az elismerést a digitális kiválóság egyik legrangosabb díjának tartják. A mottó ezúttal a következő volt: „Innováció. Átalakulás. Verseny.” A 2020-as évben – a fejlesztések alapján mondanunk sem kell – az egyik nyertes a DMG MORI volt. A digitális stratégiájukba illeszkedő CELOS NEXT fejlesztés méltó volt az elismerésre.

Mi is a CELOS NEXT?

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A CELOS NEXT megoldás egy hibrid/felhő alapú platformot jelent, amellyel a teljes folyamatlánc egyesével integrálható és digitalizálható. A szolgáltatással a japán-német gyártó összekapcsolja partnereik virtuális üzemét a meglévő szoftverrendszerrel és digitális ellátási láncokkal. Egyedülálló a gyártófüggetlen kapcsolódási lehetőség, az adatok konzisztenciája és a testre szabható alkalmazások.

Satya Nadella, a Microsoft cégvezetője már 2020 áprilisában így jellemezte: „A világ két évet ugrott előre a digitális transzformáció terén, mindössze két hónap alatt.” A gyorsulás pedig nem áll meg, sőt, tovább növekszik. A digitalizáció irányába immár kötelező lépni, nincs idő várakozni. Christian Thönes, a DMG MORI igazgatótanácsának elnöke szerint: „Az innovációba való befektetés az egyetlen kiút a válságból. A szerszámgépipar jövőjének újragondolása és a digitalizációval zajló átalakulás évek óta szilárdan jelen van a DMG MORI vállalati DNS-ében.”

„A technológia vezető szereplőjeként a digitalizációs stratégiánkat következetesen és holisztikusan bővítettük a teljes értékláncra vonatkozóan” – hangsúlyozza Christian Thönes. „Ez egyrészt belső folyamatként zajlik, a vállalat saját alkalmazásainak, termékeinek és szolgáltatásainak tesztelésével, másrészt pedig külsőleg, a velünk szorosan együttműködő partnereink segítségével, mint például a Microsofttal. Meggyőződésem szerint a digitálisan összekapcsolt pontok döntő jelentőséggel bírnak a növekedés és a versenyképesség terén.”

Pontosan ez a következetesség és holisztikus fejlesztés szükséges a digitalizáció területén. A zsűrit az e téren végzett munka, valamint az ezzel párosuló eredmény győzte meg. Hatvan ipari vállalat nyújtotta be a pályázatát a díjra, s ezek közül került ki győztesen a DMG MORI megoldása. Az elismerést minden évben olyan vállalatok kapják, amelyek példamutató fejlesztésekkel rukkolnak elő. A kitüntetéssel az innovációban történt munkát, valamint az új üzleti és munkamodellekben rejlő lehetőségeket díjazzák.

Öt kategóriát alkottak meg:

  • „Innoválj!” – ami a technológiák alkalmazását díjazza
  • „Növekedés” – ami az érettséget, a növekedést és annak mértékét díjazza
  • „Értékteremtés” – ami az optimalizálási és az értékesítési lehetőséget díjazza
  • „Elképzelés” – ami a kézzelfogható transzformációt díjazza
  • „Oktatás” – ami az új tudományos megközelítéseket díjazza.

„A Microsoft Intelligens gyártás díja nagyszerű megerősítést jelent az egész vállalatunk számára, az eredmény láttán tovább folytatjuk az innovációt, hiszen óriási motivációt kaptunk” – mondja Christian Thönes a díj elnyeréséről. „Az elmúlt években folyamatosan bővítettük digitális kínálatunk minőségét és mennyiségét. A következetes üzleti stratégiánknak köszönhetően most abban a helyzetben vagyunk, hogy közösen lépjünk a jövő felé a partnereinkkel.”

Némethi Botond, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet