- Hirdetés -

- Hirdetés -

DMG MORI: Az automatizáció és digitalizáció útján a jövőbe – 1. rész

Automatizáció

Robo2Go MAX – Rugalmas munkadarabok kezelése 115 kg-ig

A DMG MORI úgy fejlesztette ki az új Robo2Go MAX-ot, hogy még a nehéz munkadarabok megmunkálása is maximális könnyedséggel automatizálható legyen. A legerősebb változatban a robotot legfeljebb 115 kg-os és ø 40-ø 400 mm átmérőjű alkatrészek kezelésére tervezték. Ez teszi a Robo2Go MAX-ot a termékcsalád ideális kiegészítőjévé és megfelelő automatizálási megoldássá a nagy eszterga- és eszterga-maró központokhoz – kezdve a CLX 750-től és a CTX beta 2000-től a CTX beta 1250/2000 TC-n át a teljes CTX gamma TC sorozatig, illetve bizonyos NLX és NTX modellekig.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

MATRIS light – Rendkívül rugalmas és együttműködő automatizálás akár 5 kg-os munkadarabokhoz 1,4 m²-en

A változó összetételű és volumenű gyártás rendkívül rugalmas automatizálási megoldásokat igényel. A MATRIS light segítségével a DMG MORI pedig egy rendkívül helytakarékos és kollaboratív automatizálási rendszert mutat be, akár 5 kg tömegű munkadarabokhoz, ráadásul öt percen belül csatlakoztatható különféle szerszámgépekhez. A megoldásban a robot támogatja a kezelőt közvetlen munkájában, és akár 108 munkadarab autonóm be- és kirakodását teszi lehetővé. A kompatibilis modellek közé tartoznak az NTX és NZX sorozatú eszterga-maró központok, az NLX és ALX sorozatú esztergaközpontok, a CMX V sorozatú függőleges megmunkálóközpontok, valamint az i 30 V és az NHX 4000 vízszintes megmunkálóközpontok. Az 5-tengelyes tartományban pedig a CMX 50 U, a DMU 50 és a DMU 40 eVo található.

PH Cell 2000 – Rugalmas palettakezelés akár 2000 kg szállítási súlyig

A sikeres PH Cell 300-hoz hasonlóan az új PH Cell 2000 is egyedülálló rugalmasságot kínál a palettakezelésben. A DMU/DMC H monoBLOCK és DMU/DMC duoBLOCK sorozatú megmunkálóközpontokhoz lett tervezve, de integrált automatizálási interfésszel kompakt és utólag beépíthető automatizálási megoldást is jelenthetnek. A gyártás során párhuzamosan felállítható, akár 21 paletta befogadására alkalmas PH Cell 2000 bármely gyártási művelet termelékenységét növeli. A rendszerben összesen 12-21 paletta kezelésére nyílik lehetőség, mindössze 16,5 m²-es területen. A PH Cell 2000-be akár 800 x 800 mm-es palettaméretek is beépíthetők, így akár ø 1100 mm-es munkadarab-átmérőt is lehetővé tesznek. A transzfer súlya legfeljebb 2000 kg.

PH 50 – Palettakezelés mindössze 2,7 m² területen

Az új PH 50 a legkompaktabb és legköltséghatékonyabb palettakezelő rendszer a DMG MORI portfóliójában. Kompatibilis a LASERTEC 50 PrecisionTool eszközzel, de például a DMP sorozattal is, ennek megfelelően a DMU 50-nel vagy éppen az ULTRASONIC 50-nel. További kombinációs lehetőségek műszaki próbát követően lehetségesek. Az új DMG MORI PH 50 ideális megoldás, mindössze 2,7 m² alapterülettel. A paletták maximális száma 22, a munkadarab súlya palettával együtt, kiviteltől függően akár 70 kg is lehet. Az új PALLET MASTER lehetővé teszi az automatizálás kényelmes és egyértelmű kezelését, közvetlenül a gép vezérlésén keresztül.

DMG MORI

A 2. rész hamaroan jön! Kövess minket továbbra is!

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet