Dollármilliárdos Microsoft-partnerséggel újít a Coca-Cola

Ötéves partnerségi megállapodást jelentett be a Coca-Cola és a Microsoft. A paktum célja a Coca-Cola alapvető technológiai stratégiájának rendszerszintű összehangolása, a technológiai újítás, valamint az innováció és a termelékenység előmozdítása – írta az ERPtoday.

A közelmúltban létrejött megállapodás részeként a Coca-Cola Company és a Microsoft olyan új technológiákkal kísérletezik, mint az Azure OpenAI Service. Az innovatív, generatív mesterséges intelligenciától egyes üzleti funkciók terén remélnek előrelépést. Ez egyben a termelékenység javítására irányuló tesztüzeme is lesz a Copilot for Microsoft 365-nek.

A Coca-Cola az összes alkalmazását átköltöztette a Microsoft Azure felhő platformjára, és jelenleg a GenAI-alapú digitális asszisztensek használatát vizsgálja az Azure OpenAI Service-en, az ügyfélélmény javítása, a műveletek racionalizálása, az innováció előmozdítása, a versenyelőny megszerzése, a hatékonyság növelése és az új növekedési lehetőségek feltárása érdekében.

- Hirdetés -

A partnerség részeként a Coca-Cola több mint egymilliárd dolláros elkötelezettséget vállalt a Microsoft Cloud és annak generatív mesterséges intelligenciája mellett. Az együttműködés a vállalat folyamatban lévő technológiai átalakulásának fontos lépése, amelytől a Coca-Cola az innovációk mellett a hatékonyság és a skálázhatóság növelését reméli.

„Büszkék vagyunk arra, hogy támogathatjuk a Coca-Colát, amely lépést tart az AI-korszakkal, és olyan megoldásokat keres, mint az Azure OpenAI Service és a Copilot, amelyek nemcsak innovatívak, de a vállalat üzleti tevékenységének valamennyi területét előmozdíthatják”, nyilatkozta Judson Althoff, a Microsoft ügyvezető alelnöke és kereskedelmi igazgatója.

John Murphy, a The Coca-Cola Company elnöke és pénzügyi igazgatója szerint „ez a megállapodás a Coca-Cola és a Microsoft partnerségi stratégiájának sikerére épül, és jól példázza a felek digitális átalakulás iránti elkötelezettségének komolyságát”. A vezető hozzátette: „A Microsofttal való partnerségünk exponenciálisan nőtt, a 2020-ban eredetileg bejelentett 250 millió dolláros megállapodásunk mára 1,1 milliárd dollárra nőtt.”

Vörös István, NEW technology