- Hirdetés -

- Hirdetés -

Drón, ami 180 kilométer/órás sebességgel hasít

A CES rendezvényén számos újdonsággal találkozhatunk. A dróntechnológia egy rendkívül gyorsan fejlődő innováció, amelyet ezen az eseményen is megtapasztalhatunk. Egy új drón őrült sebességgel tud „közlekedni”. 

Az Autel Robotics három fő drón termékcsaládot mutat be a 2022-es CES show-n, ezek az EVO Nano, EVO Lite sorozathoz tartoznak, valamint a vállalati felhasználásra alkalmas Dragonfish széria. Cikkünkben ezeket fogjuk ismertetni a Gisuser.com összeállítása alapján.

EVO Nano sorozat

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Könnyű, kompakt eszköz, amely akár 50 megapixellel (MP) is képes képet rögzíteni. A drón csupán 249 grammos, méretéből adódóan pedig még egy túracsomag oldalzsebében is elfér. Célcsoportja egyértelműen a professzionális fotósok, hiszen rendkívül éles képet készít az 50 MP-es kamerájával. Az EVO Nano+ tartalmaz egy háromtengelyes gimbalt, amely csillapítja az esetleges vibrációt, ezáltal egyenletes felvétel készülhet, bármilyen szélsőséges körülmények között is.

EVO Lite+ sorozat

A gyengén megvilágított, éjszakai videózás nagymestere ez az eszköz. A sorozathoz szintén 50 MP-es kamera tartozik, amelyet 1/1,28 hüvelykes (0,8 hüvelyk) CMOS-érzékelővel szereltek fel. Ez a drón az intelligens holdfénybeállításoknak köszönhetően éles és élénk részleteket képes rögzíteni a kedvezőtlen éjszakai fényviszonyok mellett. A gyors mozgásokat is képes megfelelő élességgel felvenni a precíz autofókusz és kettős fókusz segítségével. Ez az első olyan drón, amelyet négytengelyes gimballal láttak el, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy vertikális videókat készítsenek.

Dragonfish

A drón, ami képes elérni a 180 kilométer/órát, és akár 180 percig a levegőben feladatot teljesíteni. A Dragonfish egyedi billenőrotoros kialakítása leegyszerűsíti a működését, mindeközben pedig maximalizálja a teljesítményt és a hatékonyságot. Ez az eszköz modulár, vízálló, intelligens, valamint rendkívül megbízható. A drón erős mesterséges intelligencia képességekkel rendelkezik, és számos további eszköz applikálható a moduláris terhelésnek köszönhetően. Akár 180 perces repülési idejével sokkal hosszabban képes feladatokat teljesíteni, mint a quadcopterek, miközben VTOL fel- és leszállást is végrehajthat. A 4K videó és a több mint 28 kilométeres hatótávolság, valamint az 50-szeres optikai zoom teljessé teszi ezt a professzionális vállalati csomagot.

Némethi Botond, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet