- Hirdetés -

- Hirdetés -

Drónfogó drónokat gyártó céget vásárolt az Airobotics

Az Ondas Holdings leányvállalataként működő Airobotics hivatalosan is befejezte az izraeli Iron Drone Ltd. eszközeinek felvásárlását. A cég maga jelentette be, hogy az autonóm drónellenes rendszereket fejlesztő vállalat mostantól hozzájuk tartozik.

Az Iron Drone olyan teljesen automatizált drónelhárító rendszereket kínál, amelyek GPS vagy rádiófrekvenciás zavarás nélkül képesek kis méretű, például felderítő vagy kémdrónok megsemmisítésére. A vállalat elfogó drónja a kezdeti radarirányítás alapján egy erre a célra kijelölt fülkéből indul, és önvezető módon repül a kijelölt célpontok felé, majd fejlett AI-látással rögzíti, követi és harcképtelenné teszi őket. Az elfogást egy ejtőernyős háló segítségével fejezi be: a cél fölé kerülve ráejti és biztonságosan a földre ereszti.

 „Az Iron Drone drónok elleni technológiája tökéletesen illeszkedik az Ondas portfóliójába, mivel ez egy olyan küldetéskritikus rendszer, amelyet érzékeny objektumok védelmére lehet telepíteni” – írta a The Robot Reportnak is eljuttatott közleményben a felvásárló cég elnök-vezérigazgatója, Eric Brock. „Az Airobotics és az Iron Drone kombinációja új bevételi lehetőséget jelent az Ondas számára egy növekvő piacon. Az Iron Drone szakértelme és technológiája kiegészíti az Optimus System drónunkat, így a közbiztonsági és ipari szektorban egyre nagyobb ügyfélkörnek kínálhat megoldást.”

Az Iron Drone megszerzése az Ondas első lépése a közbiztonsági, belbiztonsági és védelmi szegmens felé: a tavaly júliusban felvásárolt Airobotics-szal kiegészülve kormányzati szintű drónrendszerrel nyújthat védelmet kritikus infrastruktúrák számára.

 „Már megkerestek minket különböző potenciális ügyfelek, akik megbízható, fegyvermentes drónelhárító megoldást keresnek” – nyilatkozta Meir Kliner, az Ondas Autonomous Systems elnöke. „Az egyedülálló, integrált, AI-alapú Iron Drone megoldás a megcélzott drón fizikai kiiktatására támaszkodik: ez teszi hatékonnyá az előre programozott ellenséges drónok és UAV-k ellen, miközben az alacsony kibocsátású rádiójelei miatt olyan területeken – például repülőtereken, lakóövezetekben és kritikus infrastruktúrák közelében – is működtethető, ahol tilos a zavaró eszközök alkalmazása. Ezzel az ügyfeleink képesek lesznek semlegesíteni a fenyegetéseket, miközben az Optimus drónokat akár videómegfigyelésre is használhatják.”

Gábor János, NEW technology

Akár ez is tetszhet