Egy biztonságos és hatékony raktárban kommunikál a padló is

A logisztika legnagyobb kihívása talán nem is a megfelelő méretű raktár biztosítása, hanem az, hogy a teret hogyan osztjuk el a leghatékonyabban, és milyen módon szavatoljuk a nap mint nap ott dolgozók biztonságát és az áru akadálymentes szállítását. A jól szervezett raktár akkor működik igazán jól, ha még a padló is kommunikál, ami nagyon pozitív hatással van a vállalat működésére – vallja a DURABLE. A vállalat megoldásai kihozhatják a maximumot az árukészlet-kezelés, a hozzáférhetőség, a költségmegtakarítás és a munkakörülmények lehetőségeiből.

LOGISZTIKAI MEGOLDÁSOK  A PADLÓTÓL A PLAFONIG

A rosszul szervezett raktár egyik legfőbb ismérve a jelölések nélküli útvonalhálózat: a vizuális kommunikáció mellőzése balesetekhez és sérült termékekhez, magyarán kézzelfogható veszteségekhez és csökkenő termelékenységhez vezethet. A DURABLE olyan innovatív és gyors logisztikai megoldásokat kínál, amelyek ezeket a kihívásokat kezelik – a raktár költséges és termeléskieséssel járó átalakításának igénye nélkül.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

PADLÓJELÖLŐ SZALAGOK, A DOLGOZÓI  ÉS ÜZEMBIZTONSÁG JEGYÉBEN

A legelső lépés egy raktár átgondolt, jól szervezett működése felé vezető úton az, ha lényegre törő vizuális jelzésekkel látjuk el a padlókat, lépcsőket, falfelületeket vagy az infrastruktúra más elemeit, amelyek akadályozhatják a munkaerő biztonságos közlekedését és az áru hatékony mozgatását. A padlójelölő szalagok, biztonsági jelzések és közérthető piktogramok egyértelmű iránymutatást adnak a dolgozóknak: jelölik a gyalogos útvonalakat, a rakodási területeket vagy a biztonsági és veszélyzónákat, miközben élénk színek garantálják a maximális láthatóságot, ezzel pedig csökkentik a bal-esetek kockázatát is. A telepítésük nem jár leállással és forgalomkieséssel, hiszen öntapadó felületekkel rögzíthetőek – gyorsan, pontosan, tartósan. A padlójelölések az iparban, a raktárakban és a logisztikában hatékonyan segítenek a különböző területek megfelelő jelölésében és elhatárolásában.

LOGISZTIKAI ZSEBEK A PONTOS FELIRATOZÁSHOZ ÉS ÁRUJELÖLÉSHEZ

Mivel az összes felénk irányuló kommunikáció 80 százaléka vizuális, nem fér kétség hozzá, hogy a jól működő raktári környezet egyik legalapvetőbb feltétele a pontos feliratozás. A logisztikai zsebek segítségével kialakított, jól szervezett munka a hibaforrások és a hosszú keresési idő csökkentését biztosítja. Minél kevesebb időt töltenek kereséssel a dolgozók, annál hatékonyabb a feladatellátás, így az egyértelmű feliratozás nélkülözhetetlen. A DURABLE éppen ezért ajánlja címkézési megoldások széles tárházát, amivel minden raktári kialakításhoz és berendezéshez alkalmazkodni lehet: a mágneses és öntapadó vagy kiakasztható logisztikai zsebektől a raklapláb-jelölőkön át a szkennelhető címketartókig és dokumentum-rendszerezőkig sokféle lehetőség jelenik meg a kínálatban.

A címkézést ráadásul az ügyfelek számára ingyenes DURAPRINT® teszi egyszerűbbé. Az eredeti szoftver a gyors és egyszerű vonalkód vagy raktárhely-információ kinyomtatásának jó barátja és nélkülözhetetlenpartnere: betétcímkék korlátlan mennyiségét lehet vele megtervezni, bármilyen méretű dokumentumtárolóhoz vagy tasakhoz. A DURAPRINT®-tel készített címkék nem mellesleg a felhőbe kerülnek, ahonnan bármikor újra letölthetők és kinyomtathatók.

Forrás: DURABLE
SZEM ELŐTT TARTJÁK A BIZTONSÁGOT: FIGYELMEZTETŐ ÉS VÉDŐPROFILOK

Soha nem lehet elég sokszor elismételni, hogy a munkahelyi biztonság minden raktárban elsődleges szempont kell, hogy legyen! A kollégák testi épsége mindenhol és mindenkor prioritás, főleg olyan gyártó- és raktárterületeken, ahol sok ember dolgozik együtt, nagy áruforgalom és járművek mellett. Az ilyen körülmények magától értetődővé teszik, hogy érdemes beruházni figyelmeztető és védőprofilok felhelyezésébe. Ezeket az ár-érték arányban szinte verhetetlen eszközöket a magas minőség és a tartósság mellett az teszi különösen vonzóvá, hogy a telepítésük nem igényli a munka leállítását, nem eredményez üzemidő-kiesést – ellentétben a magas költségekkel, vegyszerhasználattal és jelentős száradási idővel járó felfestésekkel.

A DURABLE RAL 1004/9003 jelzősárga-jelzőfekete színű, PU-habból készült, méretre szabható, rugalmas profiljai mindezen felül nemcsak a potenciális veszélyekre hívják fel a figyelmet, hanem nagyban csökkentik a sérülésveszélyt, hiszen élekre, sarkokra, kemény felületekre vagy csövekre simítva hatékonyan tompítják az ütéseket.

durable.hu

- Hirdetés -